Nazi Busters je FPS igra inspirirana Wolfensteinom i humorom Duke Nukema

Nazi Busters je FPS igra inspirirana Wolfensteinom i humorom Duke Nukema

0

Poljski developer Iron Wolf Studio predstavio je svoj novi FPS pod nazivom Nazi Busters, za koji ne skrivaju da je inspiriran jednom od prvih pucačina iz prvog lica, Wolfensteinom 3D.


Čitava igra je izrađena u vizualnom retro stilu, što znači da su autori simulirali starinske teksture i pikseliziranu grafiku, mada su je radili na modernom game engineu te koristili čak i motion capture za animaciju likova.

Kao što je to slučaj s Wolfensteinom, Nazi Busters će nam također ponuditi alternativnu povijest Drugog svjetskog rata, a osim žestokih i brutalnih eliminacija nacista puškama, automatima, bacačima plamena, pa čak i srcima izvađenim iz grudi neprijatelja, igra je prožete obiljem crnog humora.

Kako bi nam pokazali da su igre nekada imale puno više duha nego danas, developeri su u Nazi Busterse ubacili glavnog lika koji podsjeća na još jedan legendarni hit 3D Realmsa, Dukea Nukema, pa će vaš avatar tijekom igre čitavo vrijeme valjati fore koje uvelike podsjećaju na one koje je valjao stari dobri Đuka.

Iron Wolf Studio kaže da će prije kraja ove godine lansirati demo igre, a sada su izdali video trailer koji nas je odmah podsjetio na vremena Wolfa i Đuke.