Battlefield 2042 odgođen na drugu polovicu studenog

Battlefield 2042 odgođen na drugu polovicu studenog

0

Nakon glasina da će Battlefield 2042 biti odgođen, stiže i službena potvrda. DICE odgađa izlazak dugoočekivanog modernog Battlefielda za mjesec dana, kako bi sve detalje ispolirali do kraja i kako bi igrači imali što bolju igru od prvog dana.

Je li nešto pošlo krivo u razvoju novog Battlefielda? Nakon zatvorenog Alpha testiranja koje nikog nije previše impresioniralo jer DICE nije uključio nijedan selling point, poput uništavanja okoline i epskih vremenskih uvjeta, stižu i odgode o kojima je već bilo glasina.

Battlefield 2042 nećemo igrati u listopadu kako je orginalno planirano, već je razvojni studio DICE pomaknuo izlazak igre na 19. studeni, gotovo mjesec dana nakon planiranog 22. listopada. To ujedno znači da će igra izaći nekoliko tjedana iza najvećeg konkurenta Call of Duty: Vanguard, što će svakako naštetiti prodaji.

DICE je za odgodu prvenstveno okrivio rad od kuće tokom koronakrize, a budući da timovi developera nisu u uredima, puno je teža i koordinacija za uspješan razvoj i dovršavanje igre. Ipak, smatraju kako će im dodatnih mjesec dana pomoći u završnom poliranju igre.

U drugoj polovici rujna, trebali smo zaigrati otvorenu Betu dostupnu svim igračima. U međuvremenu, na isprici za odgodu, piše tek da ćemo informacije o otvorenoj Beti dobiti kasnije ovaj mjesec.

Ipak se nadamo da je s razvojem sve u redu, te da nas čeka najbolja Battlefield igra.