PlayStation 5 danas dobiva mogućnost nadogradnje M.2 SSD-a

PlayStation 5 danas dobiva mogućnost nadogradnje M.2 SSD-a

0

Kroz današnji dan bi se na PlayStation 5 konzoli trebalo pokrenuti automatsko ažuriranje konzole koje donosi osvježeno korisničko sučelje, podršku za virtualni 3D zvuk iz zvučnika televozora, te dugo traženu nadogradnju SSD-a.

PlayStation 5 će danas, 15. rujna biti nadograđen s brojnim novim funkcionalnostima koje su Beta testeri isprobavali tokom ljeta. Ovo je druga velika nadogradnja za PlayStation 5 koja donosi bogato unaprijeđenje korisničkog iskustva korištenja konzole

Značajno je poboljšan kontrolni centar pritiskom na PlayStation tipku, koji se sad može uređivati prema željama i potrebama svakog individualnog igrača, te omogućava dopisivanje s prijateljima bez napuštanja igre. Unaprijeđene su i druge mogućnosti upravljanja bazom prijatelja i chatovima, osobito ako ste ih vi pokrenuli.

Streameri će biti oduševljeni novom opcijom izbora rezolucije video zapisa, koja će pak biti definirana od igre do igre, a integrirani sustav testiranja mrežne veze omogućit će nesmetano streamanje čak i na manjim brzinama prijenosa.

Po prvi put na PlayStationu 5, nisu vam potrebne službene slušalice s podrškom za 3D zvuk, već ćete isti moći virtualno producirati iz zvučnika televizora. Za korištenje ove opcije, potrebno ju je uključiti u postavkama konzole, te izmjeniti akustiku prostorije koristeći integrirani mikrofon u DualSense kontroleru.

No ipak, najveća novost je nadogradnja diskovnog prostora koristeći kompatibilni M.2 SSD. Popis kompatibilnih diskova i procuduru instalacije diska možete pronaći na ovom linku.

Na kraju, dodane su i nove funkcije službene PlayStation aplikacije, pa osim konzole, nadogradite i aplikaciju za pametne telefone.

Rezime nadogradnje možete pogledati u službenom videu.