Najavljen postapokaliptični Golf Club Wasteland

Najavljen postapokaliptični Golf Club Wasteland

0

Priznanje za jednu od najneobičnijih igara čijem izlasku svjedočimo svakako možemo pripisati postapokaliptičnom 2D simulatoru golfa. Kome je pala takva ideja na pamet i o čemu se tu uopće radi?

Razvojni studiji Untold Tales i Demagog Studio u suradnji su najavili neobičnu 2D simulaciju golfa. U stvari se radi o 2D avanturi kojoj je golf samo lajtmotiv.

Priča prati čovječanstvo, barem onu stranu bogatih, koji su nakon ekološke katastrofe pobjegli u novoosnovani Tesla City na Marsu. Planet Zemlja, postala je toksični pakao, ali i meka za Wasteland Golf, novi sport gdje se ultrabogati vraćaju na opustošenu Zemlju i igraju golf u potpuno spokojnom miru, iako u hazmat-odijelima.

Jedan od njih, naš protagonist, vraća se na Zemlju po posljednji put, ali iz posebno drugih razloga. On je jednostavno nostalgičan za mjestom na kojem je odrastao, te za 2020. godinom koju smatra predivnom. Developeri najavljuju da je jedan od njihovih najjačih aduta soundtrack naziva Radio Nostalgia From Mars, prepunom indie rocka i spikerima koji se jednako tako prisjećaju odličnih godina pandemije.

Golf Club Wasteland je zakazan za izlazak u kolovozu 2021., za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Igrači na novijim konzolama, igru će moći zaigrati putem backward compatibility mogućnosti.