Mračni japanski horror Ikai plašit će vas 29. ožujka

Mračni japanski horror Ikai plašit će vas 29. ožujka

0

Nezavisni developer Endflame i izdavač PM Studios, nakon nekoliko mjeseci odgode napokon su se približili lansiranju igre Ikai, horror avanture smještene u feudalni Japan.

Mada proizvođač i izdavač ne dolaze iz Japana, jer je Endflame studio iz Barcelone, a PM Studios dolazi iz SAD-a i Južne Koreje, dobro su se potrudili proučiti folklor drevnog Japana, kako bi nam na konzole i računala donijeli horror avanturu koja je “realistično” utemeljena na mitovima o zlim duhovima kojima Japanci i dan danas plaše svoju djecu.

Piše: Igor Sečen

U opisu igre kažu da se radi o psihološkom horroru u kojem ćemo pratiti svećenicu hrama u feudalnom Japanu koja nastoji pobijediti zle duhove prošlosti i sadašnjosti.

Glasine su se proširile i među najskeptičnijim seljanima, ustupajući mjesto strahu i histeriji. Lišće umrljano krvlju ukazuje na to da se zla stvorenja sve više približavaju ljudima. Vjeruje se da se u podzemnom svijetu pojavio novi demon. Njegova je volja prijeći vrata u naš svijet čim pronađe ono što traži. Takva situacija zahtijeva od svećenika da se uputi u selo, ostavljajući svetište pod kontrolom svoje nećakinje, svećenice.

Svećenica imena Naoko ne pridaje veliku važnost pričama o demonima i duhovima koje pripisuje uplašenoj djeci, pa usprkos upozorenju svojeg strica napušta svetište kako bi stigla do rijeke prije nego što padne mrak.
Ubrzo gubi svijest i pada na tlo i budi se niti živa niti mrtva. Zvono svetišta zove u pomoć, ali to više nije sveto mjesto. Svi bogovi su otišli, ustupivši mjesto čudovištima, demonima i duhovima.

Igrajući Ikai morat ćete lutati mračnim hramom bez oružja kakva obično koristite u horror igrama i razotkrivati priču koja stoji iza glavnog lika svećenice Naoko, a kakva vas atmosfera očekuje možete vidjeti u ovom videu.

Kažu da će se gameplay sastojati od rješavanja zagonetki koje vas pokušavaju zaustaviti, jedan od važnih elemenata će biti i tiho (stealth) šuljanje i nastojanje da izbjegnete demone koji su gladni vađeg tijela i duše. Ukoliko vas otkiju nemate nikakve šanse za preživljavanje od luđačkog bijega. Pobjeći od zla je prioritet. Ukoliko pobjeći možete.

Igra izlazi 29.3.2022. za PS5, PS4, PC i Nintendo Switch platforme, a igračima na PC-u već se nudi mogućnost da na Steamu preuzmu i isprobaju demo putem ove poveznice.