Bježite od dinosaura u igri iz prvog lica Jurassic Park: Survival

Bježite od dinosaura u igri iz prvog lica Jurassic Park: Survival

0

Sabre Interactive, Universal Games i Digital Platforms razvijaju igru Jurassic Park: Survival za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Ova akcijska avantura iz prvog lica vratit će vas na otok Isla Nublar, dan nakon događanja iz filma Jurski park iz 1993. godine.

U igri ćete se naći u ulozi InGenove znanstvenice dr. Maye Joshi, koja se nije uspjela evakuirati s otoka te ćete joj trebati pomoći da preživi gladne dinosaure, ali i druge prijetnje.

Developeri kažu da su svakom tipu dinosaura razvili karakteristične obrasce ponašanja kakvi su viđeni u filmu, a za preživljavanje ćete se morati boriti na čitavom području otoka od kultnih visokih vrata parka do centra za posjetitelje, laboratorija, šuma, livada i drugih predjela u kojima se spaja današnji prirodni svijet s onim koji je nestao prije 65 milijuna godina.

Obzirom da se radi o survival akciji, glavni element gameplaya će vam biti bježanje i skrivanje, ali ćete također morati nadmudrivati dinosaure raznim smicalicama i odvlačenjem pažnje, korištenjem resursa i opreme koju ćete pronaći na licu mjesta.

“Kao dugogodišnji obožavatelji  Jurassic Parka, istinski smo počašćeni što smo krenuli na ovo uzbudljivo putovanje,” rekao je Tim Willits, COO tvrtke Sabre Interactive. “Naš cilj je uhvatiti magiju i čudesnost kultnog filma donoseći spoj dugogodišnje razvojne stručnosti i istinske strasti prema izvornom materijalu.”

Igra još nema datum izlaska ali se očekuje da će izaći tijekom ove godine pa bismo je mogli najkasnije dočekati uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, recimo u studenom 2024.

Treba naglasiti da ova igra osim naslova nema ništa s otkazanim projektom, akcijskom avanturom Jurassic Park: Survival iz trećeg lica koju je razvijao Savage Entertainment i trebala je izaći 2001. godine. Ta je igra otkazana zbog toga što izdavači Konami i Vivendi Universal nisu bili zadovoljni razvojem od strane developera.

Nadamo se da se to neće dogoditi ovom naslovu koji doista djeluje obećavajuće.