Marvel’s Blade neće biti Xbox ekskluziva

Marvel’s Blade neće biti Xbox ekskluziva

0

Kada je Bethesda prošli mjesec najavila igru Marvel’s Blade koju razvija studio Arkane Lyon, u osnovnim informacijama i prvom video traileru se nije spominjalo na kojim će platformama biti dostupna.


Obzirom da ni do sada još nisu objavili službenu informaciju o tome, većina game medija je zaključila da će igra biti Xbox ekskluziva, s obzirom da se Arkane studio nalazi u sklopu Zenimax Medije koja je u vlasništvu Microsofta, baš kao i Bethesda.

Prema novim neslužbenim informacijama ili bolje rečeno glasinama, Marvel’s Blade će se pojaviti i na drugim platformama, što uključuje i PS5, mada postoji mogućnost da to još nije odlučeno jer Bethesda (Microsoft) i Sony navodno imaju pregovore nakon kojih bi se to trebalo službeno potvrditi.

Igra Marvel’s Blade će biti akcijska avantura iz trećeg lica za jednog igrača (singleplayer), u kojoj ćete se naći u ulozi stripovskog i filmskog junaka iz Marvelovog svijeta, Erica Brooksa, dhampira koji ima moći i snagu vampira, no može se kretati danjim svjetlom, a jedini smisao života mu je lov na vampire i druga noćna stvorenja, dok se istovremeno bori sa svojom ljudskom ličnosti i krvožednošću vampirskog nasljeđa.

Priča igre će vas odvesti u karantensku zonu usred Pariza, gdje se skupina vampira pojavila kako bi noću terorizirala grad, prisiljavajući civile da se sklone u svoje domove do izlaska sunca.

Jasno je da takav setting otvara puno prostora za istragu o tome što vampiri smjeraju i dakako bespoštedne borbe u kojima će vam glavni alat biti velika katana i vatreno oružje sa specijalnom antivampirskom municijom.

Izlazak igre bi trebao biti uoči ili istovremeno s izlaskom filma Marvel Studios’ Blade koji stiže u kina iduće godine, a čiji najavni trailer možete pogledati ovdje.