Exekiller je postapokaliptična western pucačina

Exekiller je postapokaliptična western pucačina

0

Nezavisni developer igara Paradark Studio sa sjedištem u Krakovu, Poljska, koji su osnovali Kasia Widmańska i Amadeusz Wróbel, razvija “retrofuturističnu” pucačinu Exekiller za PS5, PC i Xbox Series X/S platforme.

Radnja igre se odvija u alternativnoj 1998. godini, 20 godina nakon što je velika katastrofa zapalila je većinu svijeta uzrokujući masovno izumiranje i uništenje života na Zemlji. Samo je 30% čovječanstva preživjelo i na samo nekoliko mjesta je moguće živjeti. Kako su vlade zakazale, korporacije su preuzele kontrolu, a svijet tone u kaos i anarhiju.

U igri ćete se naći u ulozi futurističkog lovca na glave Denzela Fenixa – Exekillera, koji radi za Helion, sveprisutnu korporaciju sa sjedištem u masivnoj građevini koja se uzdiže nad ruševinama New Yorka.
Njegova osnovna zadaća je skupljanje “duša”, odnosno komponenti biočipova koje prikupljaju informacije o svom vlasniku i ujedno ga kontroliraju.

Kako ćete pristupiti Exekilleru ovisi o vama. Vaši izbori utječu ne samo na način na koji se priča razvija, već vam također omogućuje da se suočite sa svakom situacijom kako god želite. Vaše odluke utječu na priču koja nudi veliku mogućnost ponovnog igranja.

Tijekom igranja ćete putovati pješke ili vozilom kroz različite regije od pustinja i kanjona, kroz smrtonosne autoceste i radioaktivna polja.

Kada dođete do odmetnika za koje je raspisana potjernica, možete ih ubiti, privesti pravdi ili osloboditi – izbor je vaš. Pored toga imat ćete mogućnost skrivanja, šuljanja i razgovaranja kako biste se izvukli iz problematičnih situacija.

Završetak glavnih zadataka utječe na stanje svijeta, dopuštajući igraču pristup novim područjima, oružjima i opcijama za razvoj priče koja se može kretati u raznim smjerovima, ovisno o odlukama koje donosite.

Koliko će ova kombinacija Blade Runnera, Fallouta i Cyberpunka biti kvalitetna, saznati ćemo u neko doba ove godine, mada još nije objavljen točan datum izlaska.