Konačno isplovio Skull and Bones datum izlaska i gameplay

Konačno isplovio Skull and Bones datum izlaska i gameplay

0

Ubisoft nas je konačno odlučio počastiti s više informacija za svoj dugo očekivani naslov Skull and Bones i moramo priznati, stvari ne izgledaju loše.

Piše: Robert Barbir

Nakon godina čekanja, Ubisoftova igra otvorenog svijeta morskog piratstva Skull and Bones samo što nije spremna za isplovljavanje. Dobili smo prvi pravi uvid u naslov tijekom jučerašnjeg događaja, Ubisoft Forward. Uz sam gameplay showcase možda najvažnija vijest koju smo dobili je datum izlaska. Skull and Bones bi konačno trebao stignuti 8. studenog 2022.

Priča je smještena je u Indijski ocean krajem 17. stoljeća, tijekom takozvanog Zlatnog doba piratstva. Od skromnih početaka u maloj piratskoj ispostavi, igrači će krenuti u izgradnju svog carstva. Na vama je da stvorite svoju priču i ostavite iza sebe vječne legende o kojima će se pričati. Sklapat ćete ugovore s mutnim likovima i sami odlučiti želite li vaše blago zaraditi ili pokrasti. Jedina valuta koja je stvarno važna je reputacija. Kako će vam reputacija i slava rasti, dobiti ćete pristup novim brodovima, oružju, oklopima i drugoj opremi. Također, postat će vam dostupne one najunosnije i opakije misije.

Igrači koji preferiraju život usamljenog gusara mogu igrati igru solo, ali je igra usmjerena na co-op igru. Svaki server bi trebao podnijeti do 20 igrača koji se mogu udružiti u grupe od dva ili tri kako bi napadali konvoje, pljačkali ispostave ili se borili protiv drugih koji su se odlučili za PvP bitke.

U showcaseu smo primijetili da se pljačkanje luka izvršava ulaskom u određeno područje vode i čekanjem da se popuni traka napretka, što ja baš ne bih nazvao vrhuncem uzbuđenja. Posebno kad za usporedbu uzmemo Sea of Thieves, gdje ako želite blago, zapravo morate sići sa svog broda i otići po njega. Nažalost, čini se da nema ni posade koju čine igrači. Svakim brodom upravlja jedan igrač, dok je posada u potpunosti sačinjena od NPC-a. Možda ćete lakše proći inspekciju zaštite na radu kad nemate pripitog gusara xx420Killer69xx koji prtlja po eksplozivu i možda vam digne cijeli brod u zrak, ali često je baš i u tome čar. Zafrkancija s bandom prijatelja je ono što je i učinilo Sea of Thieves toliko zabavnim i popularnim naslovom.

Naravno, možemo samo tek toliko procijeniti stvari iz videa i možda će Skull and Bones biti još boji nego što se zasad čini na prvu. Nadam se da ćemo svi biti ugodno iznenađeni kad naslov jednom izađe. Skull and Bones će biti dostupan na PC-u putem Epic Games Storea i Ubisoft Storea, a sadržavat će crossplay i cross-progression na drugim platformama uključujući PlayStation 5, Xbox Series X-S i Stadiju. Cijena zasad još nije objavljena. U nastavku vam prilažemo jučerašnji Ubisoftov event a konkretan showcase gameplaya kreće od 28:22.