Karma: The Dark World je igra u kojoj ćete se boriti da očuvate zdrav razum

Karma: The Dark World je igra u kojoj ćete se boriti da očuvate zdrav razum

0

Pollard Studio razvija psihološku horror avanturu Karma: The Dark World u prvom licu, smještenu u distopijski svijet Istočne Njemačke 1984. godine (svaka sličnost s Orwellom je namjerna), u kojoj ćete otkriti da nešto ne štima sa svijetom i (ili) glavnim likom.


U najavnom traileru odmah na početku se vidi da je igra Karma: The Dark World inspririrana Georgeom Orwellom, jer započinje njegovim citatom: “Tko upravlja prošlošću, kontrolira budućnost. Tko upravlja sadašnjošću kontrolira prošlost”, što god to značilo.

Piše: Igor Sečen

U igri ćete se naći u ulozi lika po imenu Daniel, koji ima zadaću istraživanja stvari koje su se dogodile u vrlo specifičnom trenutku u vremenu. Osim priče o špijunaži, hladnom ratu i mračnim tajnama, dobit ćete porciju istraživanja svoje psihe te će vaš lik često sumnjati u svoj razum dok želi povratiti svoja sjećanja iz prošlosti i dovesti ih u sadašnjost. Uh, ovo nam se čini baš isforsirano kvazifilozofski, ali dobro.

Uglavnom, kao što je za očekivati, u pozadini svih nadrealnih, nemogućih i zastrašujućih stvari nalazi se velika korporacija koja je svojom tehnologijom poremetila stvarnost, a na vama će biti da to pokušate ispraviti.

Između ostaloga imat ćete mogućnost uvida u sjećanja svjedoka i osumnjičenih kako biste uspješno napredovali u istragama, no morat ćete biti oprezni jer ljudska psiha nije dječje igralište i sve što otkrijete može utjecati na vaš razum.

Kako nam se čini, igra djeluje vrlo obećavajuće, mada nam nije u potpunosti jasno kakav će joj točno biti gameplay, no vjerojatno ćete rješavati razne zagonetke i skupljati djeliće slagalice, a u tome će vas pokušati spriječiti čudovišta za koja nije jasno dolaze li iz vaše podsvijesti ili predstavljaju stvarne posljedice neprirodnih eksperimenata.

Autori kažu da igra donosi mračnu priču o ljubavi, gubitku i prijevari, a u njoj ništa nije onako kako se čini, što smo i sami shvatili iz trailera, mada smo također primijetili i da netko od developera jako voli televizore koji se nalaze na tijelima nekih likova umjesto glava. Ako vas to muči pitajte svog psihijatra ili psihoanalitičara da vam kaže što je pisac htio reći.

Igra koja je rađena na Unreal Engineu 5 dolazi na PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch i PC platforme, a datum izlaska još nije objavljen.