Inkulinati: Borbe životinja na marginama srednjevjekovne knjige

Inkulinati: Borbe životinja na marginama srednjevjekovne knjige

0

Poljski developer Yaza Games i izdavač Daedalic Entertainment upravo su lansirali svoju apsurdno šarmantnu srednjovjekovnu stratešku igru, Inkulinati, za PC Early Access i Xbox Game Preview.


Igra s jednim od najoriginalnijih gameplayeva koje smo vidjeli u posljednje vrijeme, od sada se može zaigrati na Xbox One i Series X|S putem Xbox Game Previewa, te Game Pass ili na PC-u i Macu putem Steam Early Accessa, GOG Early Accessa i Microsoft Storea.


Inkulinati je strateška igra temeljena na tinti, istrgnuta ravno sa stranica srednjovjekovnih rukopisa, gdje zečja guzica može biti smrtonosnija od psećeg mača. Preuzmite ulogu moćnog Inkulinata koji upravlja moćima Žive tinte kako bi zapovijedao komičnim, ali smrtonosnim borcima: magarcima koji sviraju trube svojim zadnjicama, biskupskim mačkama koje pobjeđuju heretike molitvama, tromim, ali smrtonosnim puževima koji jedu žive jedinice i mnogim drugim bizarnim stvorenjima.

Svako stvorenje s stilskim natpisom donosi vlastitu stratešku borbenu ulogu, dok legendarni srednjovjekovni likovi poput Dantea i Hildegarde mogu preokrenuti tijek bitke, a kako to funkcionira u praksi možete vidjeti u ovom gameplay videu.