Indie senzacija Vampire Survivors dolazi na PS5 i PS4

Indie senzacija Vampire Survivors dolazi na PS5 i PS4

0

Kada je Luca Galante iz rodnog Rima stigao u Englesku u potrazi za boljim životom, bio je prisiljen peći burgere da bi preživio, a nakon nekog vremena je dobio posao kao programer aparata u kockarnicama.

U slobodno vrijeme je iz vica razvio jednostavnu video igru retro stilu pod nazivom Vampire Survivors i objavio je na Steamu. Ispalo je da je igra 2022. godine na Steamu postala veliki indie hit te je pokupila brojne nagrade, uključujući Golden Joystick, DICE i British Academy Games.

Dodatnu popularnost su joj pružili brojni slavni youtuberi i twitcheri streameri koji su je koristili kako bi izazivali svoje pratitelje, ali i kolege da ih nadmaše.

U međuvremenu je Galante koji je poznatiji kao ponzi, dobio dovoljno novca da može živjeti od razvoja igara te je okupio ekipu od 15 developera koji su mu pomogli da je poboljša i dovede na čim više platformi, odnosno Windows, macOS, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox Series X/S i Xbox One, a izdali su je i za Teslin infotainment sustav pa je možete igrati i u Muskovim autima.

Sada su ponzi i ekipa najavili izlazak igre na PS5 i PS4 konzolama, što znači da ćete ovo ljeto moći uživati u tamanjenju hordi neprijatelja i na Sonyevim platformama.

Ako vam nije poznato, Vampire Survivors je survival igra s minimalističkim kontrolama i roguelite elementima. To znači da ćete samo pomicati na mapi svoj lik koji će pucati automatski, a eliminacijom gadova ćete skupljati zlato za kupnju nadogradnji.

Sesije Vampire Survivorsa imaju meko vremensko ograničenje od 15, 20 ili 30 minuta, ovisno o odabranoj mapi. Kada je mapa očišćena od svih neprijatelja, pojavit će se boss The Reaper, a nakon toga će se svake minute pojavljivati po jedan novi Reaper, sve dok ne poginete, jer Galante nije ponudio mogućnost da u igri pobijedite.

Ako dosegnete ili premašite vremensko ograničenje sesije možete se smatrati uspješnim i dobit ćete hrpe zlatnika koje ćete između sesija trošiti za otključavanje novih izazova, likova, nadogradnji i oružja.

Uoči izlaska na PS5 i PS4 konzolama, igra će u svibnju dobiti DLC pod nazivom Operation Guns za PC, Xbox i Switch platforme.

Znajte da igrajući Vampire Survivors ne igrate video igru, već gaming fenomen.