Idući Call of Duty će izaći zajedno s preuređenim Warzoneom

Idući Call of Duty će izaći zajedno s preuređenim Warzoneom

0

Activision se nije previše smeo situacijom u kojoj ga preuzima Microsoft, već nastavlja raditi na onome što najbolje zna, izradu visokobudžetnih igara koje obožavaju milijuni gamera širom svijeta.


Tijekom ove godine Activision izlazi s dva velika naslova smještena u svemir Call Of Dutya, prerađenim multiplayer & battle royale shooterom Warzone i idućom igrom iz serijala COD: Modern Warfare.

Obje igre će izaći s novim game engineom, a Warzone će donijeti, kako kažu, “masivnu evoluciju”, potpuno novi prostor za igru (mape) i poznati sandbox mod, dok će idući Modern Warfare biti nastavak istoimene igre iz 2019. godine.

Za izradu obje igre će biti zadužen developerski studio Infinity Ward koji je radio i prošlo Modern Warfare & Warzone dvojac, a zasad nije poznato hoće li i kakvu ulogu u izradi imati Raven, Sledgehammer i Treyarch.

Sledgehammer je bio glavni “krivac” za prošlogodišnji Call of Duty: Vanguard, dok su Raven i Treyarch radili na igri Black Ops Cold War iz 2020. godine.

Prema tvrdnji Microsofta, njegova akvizicija Activisiona ne bi trebala utjecati na to da Call of Duty naslovi ne stignu na PlayStation platformu, no s ekipom iz Redmonda se nikada ne zna jer im je Xbox ipak veliki prioritet ispred Sonyevih konzola. PC gamere to neće dirati.

Čitavo priopćenje Activisiona o novim Call of Duty planovima možete pronaći na ovoj poveznici.