3D Realms izdaje horror pucačinu RIPOUT za PS5, PC i Xbox Series X/S

3D Realms izdaje horror pucačinu RIPOUT za PS5, PC i Xbox Series X/S

0

Legendarni game publisher 3D Realms kojeg najviše pamtimo po igrama duke Nukem 3D i Shadow Warrior, ovog ljeta će izdati SF horror pucačinu RIPOUT nezavisnog game developera Pet Project Games u kojoj ćete tamaniti mutirana čudovišta i tražiti posljednja utočišta preživjelih pripadnika čovječanstva.


Priča igre govori o alienskoj invaziji na Zemlju, kada je čovječanstvo posegnulo za genetskim modificiranim biooružjem kako bi se spasilo od osvajača, no postalo je žrtvom svoje kreacije.

Vi se budite 2084. godine kao jedan od posljednjih preživjelih ljudskih vojnika, s ciljem da uvedete red na svemirskim postajama okupiranim od strane raznovrsnih mutiranih čudovišta i aliena, kako biste spasili ono malo preživjelih pripadnika ljudske rase i vratili joj nadu u budućnost.

Kako biste to učinili nećete se dakako baviti diplomacijom i sklapanjem mirovnih sporazuma, već ćete zgrabiti bilo što vam se nađe pri ruci kako biste razvaljivali čudovišta i izveli detaljne operacije čišćenja svih okupiranih prostora.

To ćete moći činiti sami ili u kooperativi u društvu online prijatelja, a kako vam zadaća ne bi bila prejednostavna developer je razine igre obogatio sustavom “proceduralnog generiranja“, što znači da će vam svaki ponovni rat do istrebljenja biti jedinstven i drugačiji od prethodnog, pa nikada nećete znati iza kojeg se mračnog ugla nalazi nešto što vas želi smazati za ručak.

A to što vam prijeti je doista upečatljivog dizajna jer su se autori pobrinuli da neprijatelji izgledaju vrlo opako i nisu na tome stali, već su im pružili mogućnost rekonfiguriranja svojih tijela, što znači da ćete morati biti jako oprezni dok ne budete sigurni da ste iz zauvijek umlatili, a također možete očekivati i napade  ogromnih hordi koje vam neće dati ni sekunde predaha.

Vrlo zanimljiva su i oružja koja su na neki način živa bića koja se mogu transformirati i poboljšavati u bitkama.

Kako biste mogli personalizirati svoj stil borbe, igra će vam ponuditi mogućnost “kastomiziranja” svojeg vojnika, a posebnu draž bi nam trebala pružiti retro atmosfera, odnosno vizuali, glazba, zvuk, dizajn čudovišta i ostali elementi koji su inspirirani znanstvenom fantastikom iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Kako to djeluje u samom gameplayu možete vidjeti u ovom videu.