Hrvatski Saint Kotar stigao na PS5 i druge konzole

Hrvatski Saint Kotar stigao na PS5 i druge konzole

0

Svi gameri koji svoju omiljenu zabavu upražnjavaju na konzolama, sada imaju priliku zaigrati odličnu hrvatsku horror avanturu, koja je nakon PC, Linux i Mac platformi stigla na PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series i Nintendo Switch.

Ako niste znali, igru Saint Kotar potpisuje domaći studio Red Martyr Entertainment, koji je početna sredstva za razvoj igre prikupljao još 2020. godine crowdfundingom na Kickstarteru, gdje je skupio više od 50 tisuća eura, a mi smo među prvima imali čast i zadovoljstvo isprobati igru dok je još bila u ranoj fazi izrade.

Saint Kotar point & click avantura je psihološki horor u kojem se horor elementi temelje na mentalnim stanjima likova u igri, no u njemu ćete pronaći i brojne druge elemente i žanrove, uključujući misterij, detektivski žanr i dramu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Radnja igre započinje snom koji jednog od glavnih junaka vodi kroz neku vrstu kombinacije determinističkog pakla i okrutne stvarnosti, omogućujući mu da razgovara s Bogom, preispituje svoju prošlost i budućnost, a sve se to događa u naglašeno mračnim i koloristički jako zanimljivo dizajniranim krajolicima. Domaćim gamerima će posebnu draž predstavljati poznate vizure hrvatskih krajolika, budući se radnja odvija u Gorskom kotaru.

Kao i u svim dobrim point’n’click avanturama, od igrača se traži da kursorom pretražuje svaki detalj u prostorima u kojima se njegov lik nalazi, vodi dijaloge, uzima i koristi predmete koji mu trebaju za dalji napredak. Ako ste odigrali barem jednu point’n’click avanturu u životu vjerujemo da nećete imati nikakvih problema oko gameplaya, a čak i ako nemate nikakvo iskustvo sa žanrom, vrlo brzo ćete sve lako pohvatati.