U Novskoj započela edukacija prvih polaznika u Unreal Engineu

U Novskoj započela edukacija prvih polaznika u Unreal Engineu

0

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju započela je provedba tromjesečne edukacije za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu.

S učenjem su započela 22 polaznika koja su edukaciji pristupila koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“ koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska.

Vaučere za dodatno obrazovanje i usavršavanje u Hrvatskoj je moguće zatražiti od 1. travnja ove godine, a na njega pravo imaju i zaposlene i nezaposlene osobe, starije od 15 godina, te sa minimalno završenim osnovnim obrazovanjem.

Kako se programi razlikuju, tako se razlikuju i iznosi vaučera koji se dodjeljuju za pojedini program. Program koji provode POU Novska i inkubator PISMO trenutno je najveći i vrijedi 18.769 kn po polazniku.

Svaki građanin koji ispunjava uvjete, jednostavnim pregledom stranice vauceri.hzz.hr može izabrati program edukacije kojom će unaprijediti svoja znanja i vještine. Prema najavi, POU Novska i inkubator PISMO uskoro će predstaviti i novi program usavršavanja čija će provedba krenuti u idućoj godini.