Hogwarts Legacy popravlja PC verziju i donosi VR

Hogwarts Legacy popravlja PC verziju i donosi VR

0

Dok Hogwarts Legacy obara rekorde prodaje i mjeri je u desecima milijuna prodanih primjeraka igre, korisnici PC-a imali bi pokoju primjedbu.

Hogwarts Legacy na konzolama izgleda i vrti se odlično. Istovremeno, igrači na PC-u žale se na trzanje, usporavanje i opadanje frame ratea. Ovo se pogotovo događa kada posjećujete lokacije nakrcane likovima, poput Hogsmeada ili još nekih zajedničkih prostorija. Ovoga puta jačina hardvera nema veze s tim, jer prijave problema dolaze i s najjačih mašina. I dok čekamo da programeri uzmu stvari u svoje ruke i poprave to, pojavio se neslužbeni patch „Stuttering and Low Performance Fix“ koji je mnogima čarobnjački riješio ovaj problem.

No to nije sve od modova za ovu Harry Potter igru bez Harryja Pottera. Navodno je u izradi i VR mod koji bi nam trebao omogućiti da studentski život na Hogwartsu doživimo onako kako studenti i žive – intenzivno. Čovjek koji radi na modu izbacio je nedavno VR mod za Resident Evil 2 pa se svi nadaju kako će i ovdje napraviti dobar posao.

A u sjeni ovih modova rađa se i nova pobuna gamera koji od developera zahtijevaju izlazak ekspanzije koja će donijeti – Quidditch. Iz WB Gamesa bili su kratki i jasni u odgovoru na ovaj zahtijev: „Neće biti Quidditcha.“ Vjerojatno imaju na umu kako bi to igračima PC-a donijelo nove glavobolje.