Besplatno se dijeli tropska avantura Call of the Sea

Besplatno se dijeli tropska avantura Call of the Sea

0

Počevši od jučer, do idućeg četvrtka imate vremena ugrabiti zanimljivu avanturu Call of the Sea. Igra se besplatno dijeli na Epic Gamesu.

Norah Everhart boluje od nasljedne smrtonosne bolesti koja je polako ubija. Lijek, navodno, postoji samo na jednom mjestu, pa njen suprug Harry kreće na otočje Tahiti ne bi li ga pronašao. Tamo mu se gubi trag, pa sad Norah kreće tragom Harryjeve ekspedicije ne bi li pronašla nestalog supruga, a usput i lijek.

Ovo je zaplet priče koju ćete odmotavati prema njenom kraju igrajući ovu avanturu iz prvog lica. Pogodili ste, igrač je u ulozi Norah i kreće se misterioznim tahićanskim otokom rješavajući zagonetke koje, obično u obliku nekakvih slagalica, otvaraju put dalje prema novim lokacijama. Premda na prvu svojim tropskootočnim ugođajem asocira na onu legendarnu avanturu svih avantura, to je samo dojam koji ćete brzo napustiti jer ovdje nema gusara, majmuna i ruma. Štoviše, nema nikoga jer je otok, očito, napušten. A kad nema likova, nema ni dijaloga, pa se čini da je cijeli gameplay ovdje sastavljen od pronalaženja i rješavanja zagonetki.

Call of the Sea izašao je krajem 2020. godine te je odmah pokupio vrlo dobre kritike i recenzije. Kao gotovo jedini nedostatak ističe se površnost nekih zagonetki, kao i već spomenuti nedostatak interakcije s likovima. No ovo je Myst-like avantura, pa volite li takve igre, a još k tome i besplatne, možete je u narednih 6 dana zgrabiti na ovom linku: Call of the Sea besplatno