Hogwarts Legacy odgođen za 2023.

Hogwarts Legacy odgođen za 2023.

0

Novu open-world avanturu smještenu u svijet vještičarenja i čarobnjaštva Harryja Pottera, ipak nećemo zaigrati preko praznika ove godine.

Piše: Iva Ledinščak

U petak su izdavač Warner Bros. i developer Avalanche Software najavili odgodu i novi datum izlaska za Hogwarts Legacy.

Obožavatelji čekaju igru još od 2021., kada je prvi put bila odgođena. Nedavno su se ponadali da su uočili nagovještaj objavljivanja igre za početak prosinca. Knjiga The Art of Hogwarts Legacy planirana je za izdanje 6. prosinca na Amazonu u Velikoj Britaniji, zbog čega su neki obožavatelji dobili nadu da bi igra mogla biti lansirana otprilike u isto vrijeme. Nažalost, to neće biti slučaj.

Ako ste željeli preuzeti Harry Potter RPG na PlayStationu, Xboxu ili PC-u, morat ćete pričekati do 10. veljače 2023. za to. (Datum objavljivanja za Nintendo Switch još nije poznat.)

“Tim jedva čeka da zaigrate igru, ali trebamo malo više vremena kako bi pružili najbolje moguće iskustvo”, objavio je Warner Bros. na službenom Hogwarts Legacy profilu na Twitteru.

Da se podsjetimo, radnja igre Hogwarts Legacy smještena je u kasne 1800-e, otprilike 100 godina prije nego što se Harry Potter upisao. Igračev lik je novi čarobnjak ili vještica, i počinje svoje iskustvo kao učenik pete godine u Hogwartsu, gdje će naučiti napredne magijske tehnike poput spremanja napitaka i bacanja čarolija, stjecati nove prijatelje čarobnjake i boriti se protiv suparnika i mračnih čarobnjaka u Hogwartsu…

Uz dugo iščekivanje i obećanja o imerzivnom iskustvu, sasvim je normalno da rastu i očekivanja igrača. Nadamo se samo da će se čekanje isplatiti.