HAVC financira igru o profesoru Baltazaru

HAVC financira igru o profesoru Baltazaru

0

U Zagrebu su se okupili domaći developeri igara na Zagreb GameDev događanju kako bi predstavili igre ili dijelove igara koje razvijaju uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra HAVC-a.

HAVC od 2021. godine financijski podupire razvoj domaćih videoigara, a javnost je na ovom događanju imala priliku vidjeti prvi val igara kojima je HAVC ustupio sredstva 2021. i 2022. godine.

Većina tih naslova je stigla do faze da imaju igrivi demo, a posebno bismo mogli izdvojiti naslov Go Home Annie, horor naslov čiji je glavni autor Mladen Bošnjak. Tu će igru ove godine dovršiti njegov studio Misfit Village, a izdat će je izdavač iz Litve Nordcurrent Labs.

Radnja ove hrvatske horor igre odvija se u jednoj kući na području Žumberačkog gorja smještenoj u svijetu organizacije SCP Foundation, a glavni lik Annie je agentica tajne organizacije čiji je zadatak istražiti umjetno razvijene paranormalne događaje.

Osim ovog naslova, u oči nam upada i igra Professor Balthazar, avantura koja je rađena po legendarnim crtićima Zlatka Grgića i ekipe iz Zagrebačke škole crtanog filma, koji su od 1967. do 1977. godine predstavljali perjanicu animatora iz Zagreba, čiji su se crtići prikazivali širom svijeta.

Igra će biti rukom crtana 2D avantura koju je zagrebački studio Gamechuck namijenio djeci, a uključivati će poznate vizuale iz crtića i obilje zagonetki.


Osim ova dva naslova, HAVC financira još šest hrvatskih igara, odnosno:

Cartographers – Potior LG (glavni autor: Lovro Gašparac)
Cave Hikers – Porcupine Parkour (glavni autor: Zvonimir Barać)
Ča je život vengo fantažija – Jaka produkcija (glavni autor: Martin Babić)
Moguth Run – White Cube (glavni autor: Zdenko Bašić)
The Dunkers – Umjetnička organizacija PET RUSA (glavni autor: Frano Petruša)
Vučedol – Bad Elektron (glavni autor: Andrija Zorić)

Nadamo se da će svi studiji dovršiti svoje igre i želimo im da budu kvalitetne, igrive i dakako uspješne na svjetskom tržištu.