Fortnite ušao u treće poglavlje

Fortnite ušao u treće poglavlje

0

Završile su sve sezone drugog poglavlja Fortnitea. U velikom okršaju s kraljicom, misteriozna sedmorka je pokrenula izvrtanje otoka, koje je otvorilo novu mapu i gomilu drugih novosti.

Fortnite je službeno ušao u treće poglavlje. Nakon četiri godine, predstavljena je treća mapa s gomilom novosti u ovoj popularnoj battle-royale igri.

Možda i najveća novost je što je Fortnite prva igra na dugoočekivanom novom grafičkom pokretaču Unreal Engine 5, koji je u igru donio bolje vizuale, fiziku, ali i bolje izvođenje na svim platformama. Igra je bolje optimizirana, te će kasnije u sezoni omogućiti napredne vremenske uvijete poput tornada ili grmljavinskog nevremena.

Gotovo cijela meta je izmijenjena, te su u igri predstavljena sva nova oružja, uključujući automatske puške, sačmarice, SMG-ove i druga oružja koja sad imaju drugačiju mehaniku pucanja i drugačiji DPS, pa će čak i veterani trebati vremena za navikavanje i prilagodbu novim okolnostima. Također je ubačena mehanika klizanja, te puška s pogledom iz prvog lica, što je dosad bilo rezervirano samo za snajpere.

Uz novu sezonu, novi engine i mapu, došao je i novi Battle Pass. Kupci “sezonske karte” će dobiti pristup prema više od stotinu ekskluzivnih nagrada i posebnih zadataka. Najveća zvijezda Battle Passa svakako je Spider-man skin, koji dolazi u više izdanja, ali i popularni likovi iz Microsoftove Gears of War franšize.