Bethesda pokreće epizodno nabrijavanje na Starfield

Bethesda pokreće epizodno nabrijavanje na Starfield

0

Fanovi Bethesdinih RPG igara ogromnih svjetova sa zanimanjem prate razvoj Starfielda koji će nas otisnuti u svemirska prostranstva. Informacija o Starfieldu još uvijek je premalo, pa osim onog teasera od prije pola godine dugo vremena nije stizalo gotovo ništa.

Sada se pojavio prvi konkretniji video – Into the Starfield koji je očito zamišljen kao serijal kroz koji će nas Bethesdine glavonje postupno upoznavati s njihovim nadolazećim blockbusterom.

Piše: Igor Čorkalo

Govore tako o svojoj misiji i viziji, desetogodišnjem zajedničkom iskustvu, predanosti radu i tome slično što nikoga previše ne zanima. Todd Howard povlači paralele sa Skyrimom i Falloutom 4, a pritom ni riječju ne spominje svoj posljednji projekt, očajni Fallout 76 nakon kojega Howarda neko vrijeme nije bilo ni čuti ni vidjeti.

Na greškama se uči. Starfield će tako biti single-player RPG koji bi se najprije trebao pojaviti na Xboxu i PC-u, a nešto kasnije možda i na Playstationu. Nastavlja se opsjednutost brojem 11, pa bi Starfield trebao ugledati svjetlo 11.11.22, ravno 11 godina nakon velebnog Skyrima. I dok još uvijek čekamo na neke kadrove gameplaya, u ovoj prvoj epizodi vidjeli smo tek konceptualne crteže razne opreme, oklopa i sl.

Programeri naglašavaju kako će i u ovom RPG-u naglasak biti na otkrivanju i istraživanju lokacija kojih će biti više nego dovoljno. Zadržat će se i tzv. „Step Out Moment“, onaj trenutak kada očima glavnog lika prvi put ugledate beskrajni otvoreni svijet. Bilo to kada prvi put zakoračimo iz podzemnog Vaulta, utvrde Helgen ili nekom novom planetom.