Forspoken prikazuje svu raskoš next-gena

Forspoken prikazuje svu raskoš next-gena

0

Igra nekad znana pod radnim nazivom Project Athia sad je punokrvni next-gen proizvod koji izlazi već za nekoliko mjeseci. Objavljen je predivni novi trailer koji nas upoznaje s glavnom protagonasticom Frey.

Nakon nekoliko tech demonstaracija Luminous Enginea u igri kodnog naziva Project Athia, vrijeme je da se iz svega toga rodi konačan proizvod. I jest, jer nakon dugog razvoja, dobili smo trailer za Forspoken, open-world avanturu s velikim fokusom na priču.

Igra prati protagonisticu Frey Holland koja dobiva magične moći s kojima iz New Yorka može otići u drugu dimenziju i opasno kraljevstvo Athiu. Razvojni studio Luminous Productions navodi kako će se igra odvijati i u New Yorku i u Athii, a suprotno onom što poručuje trailer, igra uopće nema akciju u prvom planu. Ona će slično kao u Death Strandingu služiti prvenstveno obrani i zastrašivanju protivnika.

Ono što možemo očekivati je fantastičnu priču koju potpisuje duo iskusnih autora Gary Whitta, koji je radio na Star Wars Rogue One, te Amy Hennig, poznatnoj po svom radu na fantastičnom serijalu igara Uncharted. Frey će utjeloviti mlada američka glumica Ella Balinska, pa uz fantastično napisanu i predočenu priču, ona tanka linija između filmskih blockbustera i igara je svakim danom sve tanja.

Igru ćemo zaigrati na PC-u i PlayStationu 5 već na proljeće 2022. godine. Dotad uživajte u objavljenom traileru.