Fora 3D platformer Raccoo Venture stiže 14. prosinca na konzole

Fora 3D platformer Raccoo Venture stiže 14. prosinca na konzole

0

Zanimljivu platformsku igru Raccoo Venture koja će se 14. prosinca ove godine naći na PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One i Switch konzolama razvio je jedan čovjek sam samcat.

Obzirom na kvalitetu današnjih game enginea i dostupnost obilja gotovih elemenata za izradu koje možete kupiti, preuzeti besplatno i preurediti jednostavno prema svojim željama i YouTube tutorialima, danas uopće više nije nemoguće samostalno napraviti odličnu igru, što najbolje svjedoči Raccoo Venture, igra koju je potpuno sam razvio developer Diego Ras za izdavača QUByte Interactive.

Priča igre nije neko veliko literarno djelo. Raccoo je posljednji nasljednik Moći Čuvara, koji je mnogo godina štitio Svetu relikviju, održavajući sklad u Verti. No, zli Tetovirani Armadilosi su je ukrali i sada je Verta u velikoj opasnosti.

Takva jednostavna priča povest će vas u platformsku 3D avanturu koja nas je odmah podsjetila na Astro’s Playroom, naslov koji dobivate besplatno čim kupite PS5 konzolu i prvenstveno služi da vam demonstrira kvalitetu Sonyeve konzole i Dualsense kontrolera, no daleko od toga da nije kvalitetna i zarazna za igranje.

Čak što više, moramo priznati da smo malog robotića Astra igrali danima jer je nevjerojatno zabavan i sa svakom novom razinom donosi nešto posebno.

Sudeći prema video traileru Racoo Venture je upravo takva igra koja sadrži brojne elemente Astra, uključujući iste mehanike kretanja, interakcije, pa čak i slične krajolike, s tom razlikom da su malo drugačije dizajnirani, kao i likovi koje ćete susretati.

Stoga se usudimo reći da bi ovo moglo pružiti puno zabave mnogim igračima, a ljubiteljima platformera predstavljati obavezno štivo, dok nam podatak da je igru napravio jedan čovjek privlači još veći interes za nju.