Fanovi su napravili Red Dead Redemption 2 TV seriju

Fanovi su napravili Red Dead Redemption 2 TV seriju

0

Iako to nije TV serija kakvu bi očekivali, na YouTubeu se već vrti druga sezona, a broj pretplatnika joj vrtoglavo raste.

Red Dead Redemption 2 jedna je od najboljih igara ikada napravljenih. Tražiti joj mane jednako je traženju dlake u jajetu, a gameri i danas, pet godina nakon njena izlaska pronalaze sitne detalje i skrivene mogućnosti koje su majstori iz Rockstara razbacali diljem ogromne mape RDR2 svijeta. U holivudskoj ekranizaciji svega i svačega gameri su zaželjeli da i ova igra osvane na većim ekranima. Od toga, bar zasad, neće biti ništa pa su fanovi odlučili sami napraviti TV seriju. Ista se besplatno prikazuje na YouTubeu a prati je već preko 5000 pretplatnika.

Recimo odmah kako nije riječ o klasičnoj TV seriji sa stvarnim glumcima, već se radi o vještoj montaži cut-scena i gameplaya iz same igre. Uz pomoć editora i tzv. Cinematica kojem možete pristupiti i kao običan smrtnik tijekom igre napravljene su epizode koje u prosjeku traju oko 45 minuta i linearno prate tijek radnje same igre. Interaktivni gameplay iz trećeg lica s kamerom iza leđa lika zamijenjen je brojnim kamerama koje iz najboljih mogućih kuteva efektno prate taj isti gameplay i originalnu radnju. Dojam je stvarno impresivan i stvara osjećaj kao da pratite kakav visokobudžetni animirani film.

Kome preporučiti ovu seriju? Definitivno ne onima koji još uvijek aktivno igraju RDR2. S obzirom da iz kadra u kadar prati tijek same igre riječ je čistom spoileru. No ako nemate namjeru jednom zaigrati ovaj western ep ili ste ga već završili, bacite pogled na ovo malo remek-djelo animacije.