Mafia 4 je u razvoju, ali informacije doslovno kapaju

Mafia 4 je u razvoju, ali informacije doslovno kapaju

0

Nema vremešnog gamera koji nije odigrao bar jedan od nastavaka Mafia trilogije. Izlaskom svakog novog nastavka igra je udarala i nove grafičke standarde.

Doba remakeova i remastera starijih igara u kojem gaming industrija trenutno diše u nedostatku originalnih kao da je započelo reizdanjem igre Mafia iz 2002. godine. Remake ove kultne igre izašao je prije tri godine, posao je odrađen kako treba i pokrenula se lavina. Danas se igrači prepiru da li je bolje obnovljen Dead Space ili Resident Evil 4, no netko će u tom kontekstu spomenuti i Mafiju. Ipak, malo tko će se sjetiti Mafije 3 koja je prije 6 godina obarala rekorde u broju prodanih primjeraka dok je kvalitetom debelo zaostajala za svojim prethodnicima.

Mafia 3 zastranila je u 70-e i napravila neželjeni odmak. Gameri su zazivali rane godine, vrijeme oldtimera, špageta sa češnjakom i Tommy Gunova s kružnim spremnikom. Želja će im se ispuniti u novom, četvrtom izdanju Mafije koji je trenutno u produkciji. Informacija nema puno, no nešto je ipak kapnulo. Tako je poznato da će Mafia 4 vremenski biti smještena na sami početak serijala te će pratiti uspon gangsterske obitelji Salieri. Prema izjavi developera Nicka Bakera Mafia 4 obuhvaćat će vremensko razdoblje od 1890. do 1920. i radnjom će biti smještena na Siciliji.

Pod kodnim nazivom Nero najnovija Mafia je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja. Nagađa se da će je pokretati Unreal 5 engine i da će podržavati multiplayer. Dok je neki zazivaju i tvrde da će izaći već dogodine, izglednije je da će svijetlo dana ugledati tek kroz 3-4 godine.