Fan 6 godina remasterirao neizdanu Warcraft igru

Fan 6 godina remasterirao neizdanu Warcraft igru

0

Blizzard je između 1996. i 1998. godine razvijao grafičku avanturu Warcraft Adventures: Lord of the Clans koja je u jednom trenutku čak procurjela online, no nikada je nije službeno izdao.

Mada je “ukradena” inačica point’n’click igre već tada bila u potpunosti igriva, bila je očito nedovršena, pa su međuscene bile u niskoj kvaliteti i s previše kompresije, a i sinkronizacija sa zvukom je bila jako loša.

No kada je netko fan Warcrafta kao što je to modder s nadimkom DerSilver83, ništa nije nemoguće, pa je čovjek čak 6 godina remasterirao igru s nastojanjem da dovrši ono što Blizzard nije učinio.
Čovjek je upravo izdao 1.0 inačicu svojeg projekta Warcraft Adventures Cutscenes Remastered Project, koja sadrži 20 potpuno remasteriranih međuscena, uključujući dvije koje nisu uopće postojale u prvoj procurjeloj inačici originala.

DerSilver83 je ručno uklonio sve artefakte kompresije iz svih scena, a također je koristio Photoshop za mukotrpno ponovno crtanje cijelih elemenata, kadar po kadar. Sav zvuk je također sinkroniziran i sada sve radi pri ispravnih 12 sličica u sekundi.

DerSilver83 kaže da ovo posljednje izdanje 1.0 predstavlja kraj projekta i zadovoljan je krajnjim rezultatima.

Kako biste stvarno igrali ovo, morat ćete malo pretražiti internet i pronaći odgovarajuće datoteke potrebne za igranje cijele igre, jer ovaj mod sadrži samo remasterirane scene,  a možete ga preuzeti ovdje.