Tom & Jerry i Wonder Woman su dobitna kombinacija za osvojiti 10,000 dolara na MultiVersus turniru

Tom & Jerry i Wonder Woman su dobitna kombinacija za osvojiti 10,000 dolara na MultiVersus turniru

0

NAKAT i VoiD pobijedili su prvo profesionalno MultiVersus prvenstvo i zajedno osvojili 10,000$.

Piše: Robert Barbir

Evolution Championship Series, poznatiji kao EVO, godišnji je e-sport događaj koji se fokusira isključivo na borbene igre. Ove godine održano je u Las Vegasu, a 2023. će se održati u Tokyu.  E-sports turniri su pravi dokaz da se od igrica može živjeti, a sigurni smo da će iduće godine nagrada biti još veća. Nagrada od 10,000$ dolara tek je početak. Ovaj besplatni hit od igre koju je izdao Warner Bros Games će se zasigurno igrati još godinama jer će s vremenom samo još više poznatih i dragih nam likova zakoračiti na scenu. Već sad možete naći poznate face kao što su Batman, Superman, LeBron, Arya Stark, Shaggy i mnoge druge. Zahvaljujući širokom odabiru likova, u ovoj igri mogu uživati i starije i mlađe generacije. Ako vas pak zanimaju nagrade, nemojte brinuti jer će glavna nagrada sigurno porasti nagodinu.

Ovogodišnje prvenstvo bilo je jako napeto, a mislilo se kako NAKAT i VoiD nemaju šansu pobijediti ovaj turnir. Pogotovo jer su protivnici RoseJ i MirrorMan odabrali trenutnu Bugs/Velma “metu” za koju se misli da je nepobjediva, no na svačije oduševljenje dečki su nam pokazali da se varamo. Za one koji neznaju, “meta” je akronim za most effective tactic available i odnosi se na trenutačno optimalnu taktiku u videoigri. To može biti igranje spcifičnog lika ili igranje na specifičan način. Svaka videoigra ima svoju “metu”, no one se često mjenjaju sa svakim novim ažuriranjem, a važna su komponetna svakog e-sports natjecanja.  Zašto tvrdimo da su Bugs i Velma meta? Šest timova među osam najboljih imalo je Velmu, dok su tri imala Bugs Bunnyja. Od ukupno 17 mogućih likova za igranje, skoro da nema meča bez jednog od njih. Svi su se složili da je to jedna od najboljih kombinacija trenutno, a prema statistici je Bugs veliki favorit među onim najboljima. Kako i ne bi bio kad se vrti kao Apache helikopter.

NAKAT i VoiD su to znali, budući da su ih njihovi protivnici ranije tog dana pobijedili s 1-3 i srušili ih u „looser bracket“. Nakon meča MirrorMan je izjavio kako nije iznenađen, a NAKAT mu je uzvratio: „lako tako kad konstantno igrate Bugsa i Velmu. Ne brini, vidimo se kasnije.“

Što su dečki spremili za slamanje “mete”? Tom i Jerry-a i Wonder Woman. Ako ste igrali znate da je Tom and Jerryeva tavica bolna, a praćka precizna dok Wonder Woman zahtjeva dosta vještine kako ne bi bezveze mahali njenim mačem po zraku. No čini se da je u ovom slučaju skill ipak prevagnuo. Ovaj meč bio je sjajan primjer kako u e-sportu “meta” prije turnira, ne mora biti i “meta” za vrijeme turnira.

Jednom kada profesionalci razviju svoje vještine uvijek se nađe prilike i prostora za nadmudravanje protivnika. NAKAT i VoiD upravo su to dokazali te je zasluženo svaki od njih dobio velikih 5,000$. Ako još niste skinuli ovaj hit, podsjećamo da besplatan je na svim platformama, a kako je izgledao finalni meč, pogledajte u nastavku.