Dolazi novi ONE PIECE RPG

Dolazi novi ONE PIECE RPG

0

Bliži se 25. godišnjica od početka priče, a s njom dolazi i One Piece Odyssey, novi JRPG developera Bandai Namco i ILCA, Inc. Dobiva li One Piece konačno dobru igru?!

Piše: Iva Ledinščak 

“Bogatstvo, slava, moć. Gold Roger, Kralj Pirata, postigao je sve što ovaj svijet može ponuditi. I tako, mnogi su se uputili prema Grand Lineu kako bi pronašli veliko blago koje je ostavio za sobom, One Piece. Svijet je uistinu ušao u Eru Velikih Pirata! Noseći slamnati šešir, dar velikog pirata Shanksa, Monkey D. Luffy odlazi na putovanje morem kako bi postao Kralj Pirata!”

… slavne su uvodne riječi najpopularnije mange svih vremena i ujedno kratka premisa serijala. Priča je počela prije 25 godina, u obliku crno-bijelih sličica mange pod naslovom One Piece, koji je stvorio slavni Eiichiro Oda. Glavni lik, Luffy, oduvijek se divio piratima i želio biti poput njih. No, nije mogao biti kapetan sam za sebe. Okupio je posadu i nazvao ih Straw Hats, po slamnatom šeširu koji uvijek nosi sa sobom. Mala ekipa neobičnih pirata je zatim digla jedra i zajedno se otpustila na veliko putovanje.

(Spoiler alert) Mnogima najdraža posada je već jednom bila razdvojena; nakon incidenta na Sabaody Arhipelagu u mangi. Ovog puta, Straw Hats upadnu u snažnu oluju te, iako razdvojeni, završe na misterioznom otoku punom nevjerojatnih stvorenja. Da stvar bude gora, Thousand Sunny, njihov brod je uništen, a Luffyju nedostaje njegov slamnati šešir…

U igri ćete moći igrati kao jedan od 9 članova posade: Luffy, Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Robin, Frankie ili Brook (sorry Jinbe), istražiti tamnice, otkriti tajne otoka na kojem se nalazite i boriti se protiv neprijatelja. Svaki lik će u borbi moći izvesti svoj posebni potez. Iako detalji turn-based borbe još nisu poznati, pretpostavlja se da neće biti mnogo razlika u odnosu na one iz Ni No Kuni i Tales, ranijih Bandai Namco igara.

Oda je dizajnirao i nove likove i čudovišta posebno za ovu igru. “Pomislio sam – zar nije prošlo 3 godine otkada sam dizajnirao likove?! Hahaha!” poručio je u livestreamu. “Ali kad sam zapravo vidio igru… Wow! Bilo je kao da gledam FILMMM!!! Nevjerojatno koliko vas uvuče!!!”.

Rekreacija bombastične akcije i vratolomija iz mange i animea kroz RPG mehanike u traileru izgleda obećavajuće. Divno se uklapa s pozadinskom glazbom skladatelja Motoia Sakurabe, koji je radio i na glazbi za igre Dark Souls i Tales. Katsuaki Tsuzuki, producent za One Piece Odyssey, izjavio je da je tim u suradnji s Odom uspio stvoriti “full-blown RPG” s autentičnim stilom i atmosferom One Piece-a, što nije bilo baš uspješno u dosadašnjim adaptacijama.

Nekima se na prvu možda neće svidjeti One Piece, njegov neobičan svijet i likovi u njemu. Ali ako sebi pružite šansu i zagledate se malo dublje, nećete propustiti nevjerojatnu i originalnu priču o odanosti, prijateljstvu i obitelji, likovima koji se, kao i mi, bore s nepravdom, siromaštvom, rasizmom i problematičnom politikom. Svemu tome je dodana i nota mistične prošlosti, što cijeli svijet čini još više zanimljivim i očaravajućim. Ako ćemo vjerovati ekipi koja stoji iza ove igre, sve to ćemo moći iskusiti i kroz One Piece Odyssey.

Igra dolazi 2022. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series S/X. Dok čekate, za početak bacite oko na kratki trailer u nastavku.