Dolazi MP survival igra Dune

Dolazi MP survival igra Dune

0

Još 2019. godine Funcom je objavio da radi na nekim igrama koje se temelje na Dune (Dine) knjigama Franka Herberta, no od tada nismo čuli ništa novo o njima. Sada je došao film, pa se stvari izgleda ozbiljno pokreću.


Proizvođač igre Conan Exiles već ima iskustva s izradom MP survival naslova, a sam predložak Herbertovog serijala Dune otvara mu puno prostora za igru preživljavanja, jer se radnja odvija na negostoljubivom pustinjskom planetu Arrakisu, koji je sam po sebi idealan okoliš za ovaj žanr.

Piše: Igor Sečen

To znači da od nove igre možemo očekivati da ćemo se naći usred vrućeg pješčanog planeta uz minimum opreme i resursa potrebnih za preživljavanje, nakon čega ćemo morati popraviti svoje specijalno pustinjsko odijelo sa sustavom za recikliranje svake kapi vode (znoja, mokraće), pronaći utočište u kojem ćemo sagraditi svoju bazu, osigurati si hranu i paziti da nas ne popapaju veliki pješčeni crvi.

Obzirom da na planetu postoje i frakcije ljudi – Slobodnjaci, Harkonneni, Atreidi, za očekivati je da ćemo se morati pridružiti jednoj od njih, sklapati savezništva i boriti se protiv neprijatelja u društvu svojih suboraca, a čitavo vrijeme ćemo morati paziti i na brojne druge stvari zbog kojih bismo mogli izgubiti dragocjeni život.

Također očekujemo da ćemo imati i mogućnost trgovanja u gradovima i skloništima na planetu, a vjerujemo da će veliku ulogu imati skupljanje i korištenje začina, uz čiju pomoć ćemo imati mogućnosti predviđanja budućnosti, odnosno biranja “putanja” po kojima ćemo se kretati prema konačnom cilju, kao što to očekuje Paula, odnosno Muad’Diba u idućim nastavcima filma.

Pored toga, vjerujemo da će posebno biti zanimljive borbe, jer će one uključivati čuvene obračune noževima unutar osobnih zaštitnih polja kroz koja ne prolaze meci i brzi pokreti, već se neprijatelja mora onesposobiti na taj način da mu se zada spori smrtonosni udarac koji će proći kroz energetsku barijeru.

Dakako, naša posebna očekivanja su za jahanje crva, što bi moglo biti prilično spektakularno ako Funcom odradi dobar posao.
Moramo naglasiti da je sve ovo za sada samo naša mašta, jer još uvijek čekamo službene informacije developera, tako da naše viđenje gameplaya uzmite s velikom zadrškom.

Ukoliko nemate strpljenja čekati na Funcom, do sada je izdano 5 “službenih” Dune igara, Dune (1992.), Dune II (1992), Dune 2000 (1998), Emperor: Battle for Dune (2001) i Frank Herbert Dune (2001), pa sigurno neku od njih možete pronaći i isprobati, a tu je i Dune Wars mod (totalna konverzija) za Civilization IV (2009), pa uživajte.