Detaljno prikazan Far Cry 6

Detaljno prikazan Far Cry 6

0

Ubisoft je gameplay pregledom u trajanju od devet minuta, detaljno prikazao što nas očekuje u šestom nastavku njihove popularne pucačine. Kompanija ovaj put serijalu pristupa ležernije, a ponudit će otkačen arsenal, borbenog krokodila i mnoštvo kustomiziranja.

U novom nastavku, igrači po prvi put u serijalu biraju između muškog ili ženskog protagonista. Radnja je smještena na fiktivni karipski otok Yaru, jako inspiriran Kubom. Osim izbora lika, velika je novost pravo bogatstvo kustomiziranja, od samog odabira odjeće glavnog lika, do izgleda, modela i nadogradnji automobila, naoružanja i drugog.

Da Ubisoft nastavku pristupa ležernije, svjedoči činjenica da će se u igri pronaći nekoliko zbilja ludih ideja, poput improviziranog oružja koje ispaljuje ubojite CD-e, raketnog bacača na leđima ili pak treniranog borbenog krokodila kojeg igrači mogu usmjeriti na protivnike, ali kojeg s vremena na vrijeme treba nahraniti kakvim komadom mesa. Zbog takvog pristupa, ali i okruženja u kojem se borimo protiv lokalnog diktatora, igrači u prvim komentarima igru uspoređuju sa serijalom Just Cause, koji ima sličan pristup akcije. No, ako je suditi prema Just Causeu, čeka nas suluda eksplozivna zabava na svakom koraku.

Far Cry 6 donosi znatno unaprijeđenu grafiku i puno detaljniji otvoreni svijet, a sve zahvaljujući fokusu razvojnog studija na PC i konzole nove generacije. Čekanju je uskoro kraj, jer ćemo igru zaigrati već 7. listopada, a izlazi za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, te Xbox Series S i Series X. Prava je novost i to što će izaći na novoj cloud platformi Amazon Luna, zajedno s već ranije najavljenim izlaskom na Google Stadia servisu.