Death Stranding prodan u pet milijuna primjeraka

Death Stranding prodan u pet milijuna primjeraka

0

Ususret novoj Director’s Cut verziji za PlayStation 5, razvojni studio Kojima Productions se pohvalio odličnim prodajnim rezultatima prve samostalne uspješnice.

Od izlaska u studenom 2019., a zaključno s ožujkom ove godine, stealth open world avantura Death Stranding se prodala u pet milijuna primjeraka, objavio je danas Kojima Production, razvojni studio iza igre na službenom Twitter profilu.

Studio Kojima Production je osnovao ugledni dizajner igara Hideo Kojima, nakon neslaganja s izdavačem Konamijem, s kojim je dugi niz godina stvarao hvaljeni Metal Gear Solid serijal. Death Stranding je njegova prva samostalna igra nakon dugog niza godina s Konamijem. Prodajni rezultati su ostvareni na matičnoj konzoli PlayStation 4, te na PC-u, gdje se igra pojavila nekoliko mjeseci kasnije. Prodaja može samo porasti nakon izlaska na modernoj PlayStation 5 konzoli, a Director’s Cut izdanje očekujemo već u rujnu. Osim bolje grafike i bržih učitavanja, nova inačica će donijeti mnoštvo manjih i većih izmjena gameplaya.

Odlični prodajni rezultati Death Strandinga su odličan vjetar u leđa Hideu Kojimi, kojem ovo može biti samo motivacija za buduće projekte od kojih imamo visoka očekivanja.