Netflix će uskoro nuditi videoigre

Netflix će uskoro nuditi videoigre

0

Nakon mnoštva glasina da popularni streaming servis ulazi na tržište videoigara, kompanija je to i potvrdila u kvartalnom priopćenju za dioničare.

Uz velik porast igraćih streaming servisa poput Google Stadia i Amazon Luna, Netflix već dugo razmatra ulazak na tržište videoigara, a sve su češće i glasine o njihovom velikom proširenju ponude. Netflix je već ranije imao slične ambicije, budući da su ponudili Stranger Things videoigre i poneki interaktivni film.

Nakon objave službenog priopćenja za dioničare, ulazak Netflixa na novo tržište više nije glasina. Kompanija je potvrdila da će ući na tržište, ali polako, prvo na rastućem tržištu mobilnih igara, a zatim će analizirati rezultate i krenuti dalje s investicijama. Još nije poznato hoće li razvijati vlastite igre ili ponuditi pretplatnički model na mobilnim platformama, ali je sigurno da su jako zainteresirani jer pojačavaju redove zvučnim imenima.

Naime, prošli tjedan je Netflix potvrdio akviziciju veterana igraće industrije. Mike Verdu, menadžer koji je već dugo u igraćoj industriji i koji je iskovao zanat u Electronic Artsu i Oculusu, prešao je u redove Netflixa kako bi oformio njihovu diviziju za videoigre. Uz takvog veterana s impresivnim rezimeom, Netflix bi se vrlo brzo mogao iskristalizirati kao jedan od jačih igrača u industriji.