Crystal Dynamics i Amazon Games kuhaju novu Tomb Raider igru

Crystal Dynamics i Amazon Games kuhaju novu Tomb Raider igru

0

Ako ne računamo arkadu Tomb Raider Reloaded i remake Tomb Raider I–III Remastered, već 6 godina nije bilo pravog Tomb Raider naslova, no to će se uskoro promijeniti, jer se Crystal Dynamics udružio s Amazon Gamesom na novom, još neimenovanom nastavku.

Drugim riječima, Lara Croft bi nam se već ove godine mogla vratiti u punom sjaju, nikada ljepša, pametnija i spretnija. Crystal Dynamics će razviti novi multiplatformski Tomb Raider naslov dok će Amazon Games biti u ulozi globalnog izdavača i distributera igre.

Mada još nisu poznati detalji novog naslova koji će u potpunosti iskoristiti prednosti novog hardvera PC-a i PS5 i Xbox Series konzola, Crystal Dynamics kaže da će nova Tomb Raider igra biti avantura za jednog igrača, vođena naracijom koja nastavlja priču Lare Croft u serijalu Tomb Raider.

Također ističu da igra uključuje sve elemente koji su Tomb Raider učinili jednom od najcjenjenijih franšiza, dajući igračima kontrolu nad samopouzdanom i višedimenzionalnom junakinjom Larom Croft u okruženju koje uključuje istraživanje, pronalaženja puta, zanimljive zagonetke i borbu protiv širokog izbora neprijatelja s kojima se morate suočiti.

Crystal Dynamics se, kako kaže, oslanja na snagu i vrhunsku tehnologiju Unreal Enginea 5 kako bi podigao avanture Lare Croft na višu razinu, u najvećoj Tomb Raider igri do sada.
To znači da bismo između ostaloga trebali uživati u spektakularnom vizualnom izgledu čitave igre, ali i glavne junakinje koja je oduvijek predstavljala sinonim za ljepotu u igrama, a autori nisu previše optuživani za stereotipe i seksizam, jer je Lara osim nestvarne ljepote, sinonim za pametnu, obrazovanu, snažnu mladu ženu, prepunu empatije i želje za pomoć slabijima.

Franšiza Tomb Raider uključuje više od 20 videoigara, a prodana je u više od 95 milijuna primjeraka otkad je prvi dio objavljen 1996. godine.

Nadolazeća Tomb Raider igra obilježit će prvi narativni naslov Amazon Gamesa za jednog igrača, nakon uspjeha s multiplayer naslovima New World i Lost Ark. Jedva čekamo!