VIDEO: Hideo Kojima radi najveću igru svoje 40-godišnje karijere

VIDEO: Hideo Kojima radi najveću igru svoje 40-godišnje karijere

0

Hideo Kojima, japanski game developer koji je najpoznatiji po svojim igrama iz Metal Gear i Death Stranding franšiza, nakon izlaska igre Death Stranding 2: On the Beach iduće godine, posvetit će se u potpunosti novoj igri za PS5.

Na PlayStation State of Play online događanju, Kojima je rekao da će se raditi o potpuno novom IP naslovu akcijsko-špijunske tematike koji neće biti vezan uz njegove dosadašnje naslove. To znači da se neće raditi o nekom nastavku postojećih hitova, mada su kružile glasine da je Konami zapeo s Metal Gear Sold Delta: Snake Eater igrom koju radi bez Kojime, pa su ga navodno angažirali da spasi novi MGS od propasti.

Obzirom da je Kojimin studio Kojima Productions već neko vrijeme radio na horror igri OD za Xbox i PC, ovo bi moglo značiti da je japanskom developeru važnije da 40-godišnjicu svoje uspješne karijere obilježi igrom za PlayStation pa će OD vjerojatno čekati neko vrijeme, ili će ga dio tima razvijati bez njega.

 

Zasad o novom naslovu koji se razvija pod kodnim imenom Physint Kojima ne otkriva nikakve detalje, ali kaže da će to biti velika, tehnološki napredna igra koja će još više spojiti igre i filmove.

Iz Kojima Productionsa su rekli da nova igra donosi vrhunsku tehnologiju i zvjezdanu glumačku postavu kako bi pružila iskustvo kao nijedno drugo. Brišući granice između filma i igara, nudi gotovo realističnu grafiku i novi pogled na interaktivnu zabavu.

Nadamo se da će nam uskoro pokazati neke sličice i teasere da vidimo o čemu se radi.