Call of Duty: Vanguard službeno otkriven

Call of Duty: Vanguard službeno otkriven

0

Dugo obavijen velom tajne, konačno je otkriven novi Call of Duty smješten u Drugi svjetski rat. Ovo je ujedno i najsadržajniji CoD dosad, pa zabave kroz cijelu godinu neće nedostajati.

Službeno je najavljen Call of Duty: Vanguard, osamnaesti po redu nastavak iz najpopularnije franšize koji nas iznova odvodi u Drugi svjetski rat. Igru razvija provjereni studio Sledgehammer Games, osnovan isključivo kao razvojni studio za Call od Duty, a koji je prethodno radio na Call of Duty: WW2 nastavku, što znači da imaju bogato iskustvo i sa serijalom, i sa tematikom povijesnog ratišta.

Kako su ranije prikazali teaseri, igra donosi kampanju na četiri fronte i četiri igriva lika. Vojnika Lucasa Riggsa vodimo na zapadnom frontu u Normandiji, Arthura Kingsleya na afričkom frontu, Polinu Petrovu u Sovjetskom savezu, te Wadea Jacksona na pacifičkom frontu. Svi oni tvore elitnu vojnu jedinicu Task Force One. Igra se odvija na kraju, ali i nakon Drugog svjetskog rata, gdje lovimo potencijalnog nasljednika Adolfa Hitlera. To znači da će u igri biti i eksperimentalna oružja i tehnologija koja inače nikad nije iskorištena u borbi jer je rat već završio dok je ona ušla u širu uporabu.

Najsadržajniji Call of Duty dosad osim kampanje na četiri fronte donosi zombie mod kojeg razvija veteranski studio Treyarch, osvježenu battle-royale mapu i tematiku za Warzone, te najveći multiplayer koji će imati čak dvadeset mapa prilikom lansiranja igre.

Igra koristi novi grafički pokretač Modern Warfarea, za razliku od prošlogodišnjeg nastavka Black Ops Cold War koji je radio na starijoj tehnologiji. Također, igra je u razvoju fokusirana na next-gen konzole, pa očekujemo značajan skok u grafici i tehnikalijama.

Sledgehammer Games je najavio da će multiplayer mape imati dinamične vremenske uvjete i uništiv okoliš, poput konkurentnog Battlefielda.

Nećemo se trebati puno strpiti. Call of Duty: Vanguard stiže 5. studenog za PC i konzole stare i nove generacije. Uskoro možemo očekivati i javno Alpha testiranje, koje će se prvo odviti na PlayStation konzolama, a zatim i na ostalim platformama na kojima izlazi igra.