Sada možete igrati Squid Game kao mod za CS:GO

Sada možete igrati Squid Game kao mod za CS:GO

0

Južnokorejska serija Squid Game osvojila je korisnike Netflixa i postala globalni fenomen, pa nije čudo da je zainteresirala i svijet game developera koji već najavljuju nekoliko igara inspiriranih “Igrom lignje”.


Ako niste gledali seriju (a morali ste), reći ćemo vam da se priča vrti oko bizarnog natjecanja s ogromnom novčanom nagradom za pobjednika, u kojoj se sudionici natječu u modificiranim dječjim igrama, a nakon svake najlošiji igrači bivaju eliminirani, dok ostali prelaze u idući krug.

Ono što nitko nije rekao sudionicima je da se za podbačaj u svakoj igri ne odlazi doma, već gubitnici bivaju ubijeni i spaljeni u krematoriju, pa tako iz epizode u epizodu imate sve manje igrača, dok istovremeno pokušavate “produmati” tko stoji iza svega toga i iz kojih razloga.

Squid Game se jako dopao modderu po imenu Ansimist koji je okupio mali tim developera, kako bi pomoću Steam Enginea kreirali Squid Game mod za igru Counter-Strike: Global Offensive.

Za mod su izradili custom mape, modele i kompletni dizajn po uzoru na seriju, a igra je zamišljena kao multiplayer za 2 do 64 igrača, koji će se natjecati u 6 igara rađenih prema seriji, što znači da ćete moći igrati “Red Light, Green Light”, “Cookie”, “Tug of War”, “Marbles” i “The Glass Tile Game”. Oni koji su gledali seriju znaju o čemu se radi, a one koji nisu ne želimo spojlati.

Kako igra (mod) izgleda i kakav je gameplay možete pogledati  u ovom videu.

Nakon šeste igre preživjeli igrači će se naći u završnoj areni s noževima u ruci i međusobno se tamaniti sve dok jedan ne izađe kao pobjednik.
Mod se još uvijek nalazi u fazi završnog poliranja, no možete se predbilježiti u Workshopu na Steamu preko ove poveznice, pa ćete imati priliku među prvima zaigrati bolesnu Igru lignje.