Battlefield Mobile dobio prvi prikaz

Battlefield Mobile dobio prvi prikaz

0

Nakon nekoliko procurenih prikaza, popularni Youtuber i Battlefieldov medijski partner jackfrags je objavio video s prvim impresijama nadolazeće multiplayer pucačine za pametne telefone.

Već dvije godine, Call of Duty Mobile apsolutno dominira mobilnim tržištem online pucačina.

S odličnom grafikom, bogatim sadržajima i vrlo intuitivnim kontrolama, ono što se nekad činilo kao noćna mora, igranje kompetitivne online igre na pametnom telefonu, danas je sasvim realna i popularna stvarnost, tim više što današnji telefoni podržavaju bluetooth periferiju poput miševa, tipkovnica i svih popularnih gamepada za konzole, a moćan hardver im omogućava besprijekorno izvođenje na malom ekranu.

Igraće tržište pametnih telefona je golemo, te uvijek postoji prostor za još jednog igrača. Najveći konkurent Call of Dutya, DICE-ov Battlefield, osim na tržištu konzola i PC-a, uskoro će ući i u veliku tržišnu bitku na mobilnom tržištu.

Objavljeni gameplay prikazuje popularnu mapu Grand Bazaar, koja osim okršaja velikog broja igrača “s nogu”, prikazuje i borbu oklopnim vozilima. Battlefield za pametne telefone izgleda odlično, uz vrhunsko izvođenje i bogatstvo detalja.

Battlefield Mobile je najavljen zajedno sa svojim velikim bratom Battlefield 2042, s kojim dijeli tematsko okruženje i naoružanje. Igra izlazi 2022. godine, nakon detaljnog zatvorenog testiranja koje je u punom mahu.