Quantum Dream radi na novoj Star Wars igri

Quantum Dream radi na novoj Star Wars igri

0

Talentirani francuski studio Quantum Dream navodno radi na Star Wars avanturi već 18 mjeseci, a uskoro bi je mogli i pokazati javnosti.

Studio koji se specijalizirao za interaktivne avanture filmske kvalitete i iza koje stoje moderni klasici poput Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human, navodno radi na novoj avanturi s tematikom popularnog filmskog predloška Star Wars.

To je potvrdio poznati gamerski novinar Tom Henderson, koji je i ranije često puta bio u pravu kad je riječ o glasinama za koje izdavači još nisu spremni podijeliti više informacija. Iako je Quantum Dream dugogodišnji Sonyev partner i svaka njihova igra posljednjih petnaest godina je ekskluziva za PlayStation, ipak nisu u vlasništvu ovog velikog proizvođača konzola. Nije poznato hoće li Disney biti izdavač igre ili je samo ustupio licencu na korištenje.

Nakon što su remasterirani brojni Star Wars naslovi i nakon Electronic Artsove ekskluzivnosti u trajanju od nekoliko godina, Disney je Star Wars licencu ustupio brojnim izdavačima. Zasad je poznato da Aspyr radi na Knights of the Old Republic Remakeu, a početkom iduće godine igramo i LEGO Star Wars: The Skywalker Sagu. Electronic Arts također radi na novim Star Wars igramo, konkrentno njihovi studiji Respawn i EA Motive, a šuška se i o Ubisoftovom Star Wars naslova. Jednako kao i s Marvel igrama, Disney želi što veći broj Star Wars igara u što kraćem vremenu, pa nas čeka poprilično uzbudljiva generacija prepuna igara smještenih u daleku, daleku galaksiju.