Apogee lansira žestoku neo-retro pucačinu Turbo Overkill

Apogee lansira žestoku neo-retro pucačinu Turbo Overkill

0

Teksaški izdavač videoigara Apogee Entertainment uskoro će lansirati žestoki ultrabrzi FPS inspiriran Doomom, Duke Nukemom 3D i Quakeom.

Apogee Entertainment je 2008. godine osnovao Terry Nagy, nakon što je kupio prava na ime i logo Apogee Softwarea od Scotta Millera i njegove kompanije 3D Realms, poznate po legendarnim hitovima pucačina iz prvog lica koji uključuju Wolfenstein 3D, Duke Nukem 3D i Rise of the Triad.
Na taj način Apogee je preživio teška vremena, no tvrtka više nije izdavač AAA naslova, već indie igara.

Kako bi se pobrinuo da se ime tvrtke ne sroza na pixelart “igrice”, Nagy je našao nekoliko odličnih indie developera, među kojima je i Trigger Happy Interactive, koji za Apogee radi pucačinu Turbo Overkill, inspiriranu upravo najpoznatijim FPS naslovima 3D Realmsa i Apogeeja.

Piše: Igor Sečen

Igra smještena u cyberpunk svijet budućnosti donosi nam ludog nabrijanog junaka po imenu Johnny Turbo, pola čovjeka – pola robota i potpunog luđaka, koji u svojim rukama i nogama ima ugrađene skrivene implantate tipa motorne pile i raketnog bacača, uz čiju pomoć će kasapiti na komadiće horde neprijatelja u gradu Paradiseu, kojim upravlja zla umjetna inteligencija pod nazivom Syn.

To je zapravo sve što trebate znati o priči i gameplayu ovog naslova, u kojem vas čeka ultrabrza i ultražestoka akcija u kojoj u ulozi čovjeka-vojske trebate pomlatiti sve što vam stane na put, uključujući i boss neprijatelje koji se pojavljuju na završecima određenih cjelina, a na kraju ćete se obračunati i sa samim Synom.

Iz opisa, screenshotova i trailera odmah se vidi da je ovo retro naslov koji će se moći igrati na svakom živućem računalu, što će posebno oduševiti “stare borce” koji su odavno prestali ulagati u novi igraći hardver, a uz pivicu se često s nostalgijom prisjete rađanja FPS žanra i puste koju suzu za dobrim starim vremenima.

Igra izlazi za PC na Steamu, a za termin izlaska kažu istu onu riječ koju su govorili 3D Realms i stari Apogee – soon (uskoro).
Koliko je žestok Johnn Turbo i što će sve moći raditi mrskim neprijateljima možete vidjeti u ovom videu.