Filmska vizualizacija open world avanture Sherlock Holmes Chapter One

Filmska vizualizacija open world avanture Sherlock Holmes Chapter One

0

Developer Frogwares će uskoro izdati AAA igru Sherlock Holmes Chapter One, open world avanturu s akcijskim dijelovima u kojoj ćemo voditi najpoznatijeg detektiva na svijetu u doba kada je bio jako mlad ali nimalo nadobudan momak.

Autori ističu da ćete donošenjem odluka u igri pisati povijest Sherlocka Holmesa, a za uspješno napredovanje ćete imati širok spektar alata na raspolaganju koji uključuju obmanu, nasilje i dedukciju, dok ćete istovremeno u društvu imati tajanstvenog suputnika po imenu Jon, koji nije čuveni dr. Watson, već napoznati Sherlockov prijatelj iz mladosti.

Piše: Igor Sečen

Od samog početka igranja vidjet ćete gdje u povijest sežu Sherlockovi korijeni arogancije i samopouzdanja po čemu je čuveni detektiv poznat u knjigama Arthura Conana Doylea i brojnim kino i TV ekranizacijama koje smo imali prilike gledati.

Priča igre započinje u 19. stoljeću na mediteranskom otoku koji predstavlja sve drugo osim raja na Zemlji. Korupcija, političke intrige, kultovi i nepovjerljivi stanovnici će vam znatno otežavati istragu ubojstva vlastite majke, a u mnogim situacijama vam neće biti dovoljno koristiti mozak, već i šuljanje, prijevare, kao i brutalnu silu, što u kombinaciji s maskiranjem pomalo podsjeća na Hitman igre.

Kako nam se čini, ovo bi moglo predstavljati jedno od najugodnijih iznenađenja godine, barem sudeći prema najavnom traileru koji možete pogledati ovdje.

Uoči izlaska igre, ukrajinsko-irski developeri su rekli nekoliko stvari vezanih uz vizualni izgled igre, dizajn i animaciju, pa kažu da su se poslužili filmskim pristupom u igrivim dijelovima i cut-scenama na način kao što to čine profesionalni redatelji i kamermani.

Kako bi naglasili određene situacije i emotivna stanja likova koristili su razne tehnike, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Igra izlazi 16. studenog ove godine i to na PS5, Xbox Series X/S i PC (Steam, Epic, GoG) platformama, a kasnije ju namjeravaju izdati za PS4 i Xbox One konzole.