Alfred Hitchcock – Vertigo dobio novi trailer

Alfred Hitchcock – Vertigo dobio novi trailer

0

Film Alfreda Hitchcocka Vertigo (Vrtoglavica) iz 1958. godine predstavlja jednog od utemeljitelja žanra psihološkog trilera u filmskoj umjetnosti i ukoliko ga niste pogledali, to svakako učinite, jer ćete osim vrhunske režije i scenarija dobiti odlične protagoniste glavnih uloga, odnosno Jamesa Stewarta i Kim Novak u svojim najboljim izdanjima.

Piše: Igor Sečen

Francuski developer Microids, poznat po razvoju hit avanturističkih igara među kojima su najpoznatije Syberia i Syberia 2, otkupio je autorska prava na Hitchcockov film i u prosincu će izdati igru Alfred Hitchcock – Vertigo za PC, dok će je 2022. godine izdati i za PS 5, PS 4, Xbox Series X|S, Xbox One i Nintendo Switch konzole.

Moramo naglasiti da igra neće pratiti zbivanja iz legendarnog filma, jer kažu da su priča, likovi i atmosfera samo inspirirani filmom i režijom Hitchcocka, što je možda i dobro, jer se ipak radi o avanturi u kojoj priču trebamo otkrivati tijekom gameplaya, a ne da unaprijed znamo o čemu se radi i kako završava.

U igri ćemo pratiti priču spisatelja Eda Millera, koji kao posljedicu stravične prometne nesreće u kojoj je ostao bez kćerke i supruge, boluje od teškog oblika vrtoglavice i redovno posjećuje svoju psihijatricu dr. Juliu Lomas.

Ona će se uvlačiti u njegov um raznim tehnikama i nastojati izvući skrivenu istinu, a igrači će istovremeno imati priliku pratiti istragu koju provodi šerif Cerro Lakea, što će mu također pomoći u rasvjetljavanju misterije.

Microids je upravo izdao novi trailer koji će vam najbolje objasniti što vas čeka.

Samo se nadamo se da se igra neće pretvoriti u poznati Hitchcockov citat u kojem majstor trilera kaže – Uvijek natjerajte publiku da pati što je više moguće.