Zavirite u svijet igre Flintlock: The Siege of Dawn

Zavirite u svijet igre Flintlock: The Siege of Dawn

0

Nakon Ashena, velikog indie hita iz 2018., A44 Games, nezavisni studio igara sa sjedištem u Wellingtonu (Novi Zeland), unosi život u svoj sljedeći projekt. U izdanju Kepler Interactive, uskoro nam donose igru Flintlock: The Siege of Dawn.

Piše: Iva Ledinščak

Zahvaljujući minucioznom gameplayu i kinematografskom iskustvu, njihova prva igra, Ashen, pridobila je pomalo neočekivanu naklonost igrača i kritičara. Igra je na Metacriticu ocijenjena s pristojnih 82/100, tako da ne čudi da postoje velika očekivanja za njihovu sljedeću igru. Flintlock: The Siege of Dawn je zamišljen kao akcijski RPG s elementima žanra gunpowder fantasy.

Borba kreće 2022.!

Objavljen je kraći video koji pruža uvid u avanturu koja čeka igrače, popraćen isječcima intervjua s dizajnerima te CEO-om i Game direktorom, Derekom Bradleyjem.

Prvo što možemo primijetiti je zadivljujuće kreiran svijet ispunjen odgovarajućim bojama, efektima i pozadinskom glazbom. (Možda ćete osjetiti lagani God of War trenutak, kad u videu ugledate glavnu junakinju kako sa sjekirom u ruci odlazi u borbu.)


Glavno mjesto događanja je City of Dawn, visoki grad u kojem su se otvorila vrata Podzemlja, dopuštajući bogovima bijeg i povratak na vlast. Čovječanstvo je u opasnosti od neumorne vojske undeadova koji poput mrava vrve kroz vrata. Svijet živih ne ide u borbu praznih ruku. Uporabom tek otkrivenog crnog praha i tehnologija pod utjecajem crne magije, čovječanstvo ima šanse smijeniti stare bogove jednom zauvijek.

Niste sami u borbi

Kroz bogati svijet Flintlocka i sve njegove probleme, vodit će nas Nor Vanek, članica koalicijske vojske. Osim što želi spasiti čovječanstvo od izumiranja, Nor odlazi u borbu iz želje za osvetom smrti svoga oca. S njom je i vjerni suputnik Enki, četveronožno stvorenje s čarobnim moćima.  Zajedno s Nor i Enkijem, otpuštate se u velik, otvoren i raznolik svijet, u kojem možete letjeti pustinjom, putovati špiljskim ruševinama i otkriti tajne koje skriva City of Dawn.

Porazite bogove i ostavite svoj trag

Igrači će moći izazvati i poraziti najmoćnija drevna bića. Borbeni sustav igre je dosta složen, ali i nagrađujuć. U njemu je objedinjeno više tehnika: rukovanje sjekirom, pucanje vatrenim oružjem, korištenje magije i još puno, puno toga. Jednom kad ovladate tim tehnikama, svaki korak će postati prilika za susret s neprijateljem u kojem ćete moći osloboditi svoju kreativnost ubojitim pokretima i raznim kombinacijama magičnih čini.

Uz sve to, imat ćete priliku ponovno okupiti stare kopače rovova, tim stručnjaka za eksplozive i oružja, čije će vam vještine biti od velike koristi u posljednjoj opsadi.

Za sada je potvrđeno da Flintlock: The Siege of Dawn izlazi 2022. godine, no točan datum još nije definiran.
Nakon velikog uspjeha njihove prve igre, developeri su 2019. godine obećali da će im sljedeća biti „veća i bolja u svakom pogledu“, a razlozi za sumnju u njihove riječi se ne mogu naći u videu koji su danas objavili.