Zagrebački startup okupio top developere svjetske klase za izradu igre ReSetna

Zagrebački startup okupio top developere svjetske klase za izradu igre ReSetna

0

Today’s Games, gaming studio iz Zagreba sastavljen od tima ljudi iza svjetski poznatih naslova poput League of Legends, SCUM, Serious Sam, Red Solstice i Talos Principle, predstavio je prvi pogled na novu igru pod nazivom ReSetna.

Igra koju planiraju lansirati za svjetsko tržište već krajem ove godine PC, Playstation 5, Xbox Series X/S i Nintendo Switch platforme pripada žanru 2.5D „metroidvanije“.

Metroidvania je podžanr akcijsko-avanturističkih igara i/ili platformskih igara usmjerenih na vođeno nelinearno istraživanje i napredovanje, a ime mu je nastalo prema kombinaciji Metroid i Castlevania naslova.

Igra je smještena u tajanstveni postapokaliptični svijet C_Amber, naseljen strojevima koji sebe doživljavaju živim bićima.

Nakon što se njihova civilizacija uruši zbog užasne epidemije virusa, jedinstveni ženski robot misteriozno je aktiviran na udaljenoj lokaciji.

Sve što zna je da se zove ReSetna i da njezino postojanje ima smisla. Ono što slijedi je putovanje puno neizvjesnosti i tajni koje treba razriješiti, jer ništa nije onako kakvim se čini u ovom carstvu poremećenih mašina.

Uzbuđeni smo što možemo predstaviti igru koja ima sve ono najbolje iz žanra metroidvania, ali i niz inovativnih elemenata kojim nam je cilj unaprijediti svjetski razvoj tog žanra upravo za njegove brojne obožavatelje. Stvaramo izazovnu igru visoke igrivosti, bez opcija prilagođavanja težine te jedinstvenim, inovativnim načinom kojim igrači mogu izgraditi svoje sposobnosti. Priča je duboka, a u likove se izuzetno lako uživjeti, baš kao u našim omiljenim metroidvaniama. Jedva čekamo pokazati svijetu više.” rekao je Darijan Kosić, CEO tvrtke Today’s Games.