Život na leđima čudnovatog stvorenja

Život na leđima čudnovatog stvorenja

0

U svijetu u kojem otrovne biljke ispuštaju svoje opasne spore, mala skupina preživjelih traži utočište na leđima divovskog lutajućeg stvorenja. Jeste li spremni izgraditi grad na leđima divovskog lutajućeg stvorenja poznatog kao Onbu?

Piše: Robert Barbir

Stray Fawn Studio je nezavisni studio za igre sa sjedištem u Zürichu. Specijalizirali su se za generiranje proceduralnog sadržaja i simulaciju živih svjetova. Dosad su već izdali nekoliko naslova, a ovoga puta nam predstavljaju možda najzanimljivu kombinaciju do sada. Nude izgradnju grada, upravljanje resursima i elemente preživljavanja sve u jednom paketu. Igrači moraju uspostaviti blizak odnos s divovskim stvorenjem ako žele preživjeti opasan, post-apokaliptičan svijet. Od uzgoja usjeva i skupljanja rijetkih resursa, do istraživanja okoliša i širenja svog naselja, igrači moraju održavati zdravlje stvorenja dok balansiraju potrebe svojih seljana, ako oboje žele preživjeti.

Suočeni s nemilosrdnim vremenom, krvopijama, otrovnim sporama i ograničenim resursima, skrasiti se na leđima žive zvijeri koja diše neće uvijek biti lako. Bit će potrebno na vrijeme reagirati i prilagoditi se raznim nepogodama. Ovaj se naslov temelji na reagiranju na jedinstvene prilike i prijetnje okolišu dok prilagođavate svoje selo i njegove potrebe i to sve dok putujete kroz razne opasne „biome“.

Stvaranje odnosa između seljana i Onbua ponekad može biti izazovno jer se njihovi interesi često ne poklapaju s vašima. Kao živo biće, njegovo jedinstveno tijelo predstavlja izazove za vaš dizajn sela. Moguće da vam šiljak izraste baš tamo gdje ste planirali smjestiti seljanima njihovu novu kuhinju, dok neuspjela žetva može izazvati očaj i dovesti seljane u iskušenje da Onbuu piju krv kako bi se prehranili.

Ovaj naslov uspješno je podržan na Kickstarteru i nakon tri godine razvoja, The Wandering Village uspio se popeti među 30 najpoželjnijih Steam igara. Koncept građenja na uvijek promjenjivom i putujućem terenu nije novi, ali je uvijek dobrodošao. Ekipi koja smatra da živimo na tzv. „kozmičkoj kornjači“ koja pliva svemirom bi ovaj naslov svakako preporučili.  Naslov će biti dostupan u Steam Early Accessu za PC, Mac i Linux za 24,99$ od 14. rujna. The Wandering Village također će se naći na Xbox Game Previewu 2023. Za više informacija posjetite službene stranice, a u nastavku svakako pogledajte trailer.