Xbox Stream Box “procurio” na Internet

Xbox Stream Box “procurio” na Internet

0

Na Internetu se pojavio prototip Microsoftove konzole koji se u potpunosti oslanja na streamanje igara putem Xbox Cloud Gaming servisa.

Nije tajna da Microsoft u potpunosti želi prijeći na digitalnu distribuciju igara i malo pomalo, u potpunosti “izbaciti” hardver iz dnevnih boravaka. Ulaže gomilu novca u razvoj svojih usluga i servisa, gdje na kraju želi da svaki televizor ima pristup Xboxovim servisima i da svaki televizor bude igraća konzola na koju ćemo direktno bežično spojiti igraći kontroler.

Tome u prilog ide i planetarno popularni Game Pass Ultimate servis za Xbox i PC, pretplatnički model po uzoru na Netflix, gdje igrači za 14,99 američkih dolara mjesečno dobivaju pristup stotinama igara, od kojih su brojne posve nove, osobito one izrađene od strane Microsoftovih studija.

No prije nego u potpunosti maknemo fizičke konzolaške jedinice iz jednadžbe, Microsoft će pokušati s Xbox Steam Box-om, čiji je prototip počeo kružiti po Internetu. Xbox Stream Box nema optički čitač, niti tvrdi disk na koji možemo spremati igre. Konzola se isključivo oslanja na streamanje putem Xbox Cloud Gaming servisa, popularniji pod nazivom xCloud. Integrirani disk je zaključan i služi isključivo kao buffer.

Xbox Stream Box dolazi s USB, HDMI i Ethernet priključcima, a cijela konzola ne bi trebala biti puno veća od špila karata za poker. Osim streamanja igara, ponudit će mogućnost gledanja filmova putem HBO Max, Disney Plus i sličnih streaming servisa.

Iako Xbox Stream Box nije prva streaming konzola, ona je svakako najpredodređenija za uspjeh, jer počiva na provjereno dobrim i pouzadnim temeljima kao što su Game Pass i Xbox Cloud Gaming. Pozorno ćemo pratiti razvoj situacije.