Carmageddon se vraća, ali kao dodatak za Wreckfest

Carmageddon se vraća, ali kao dodatak za Wreckfest

0

Kultni serijal Carmageddon je oživio barem na kratko, u vidu besplatnog turnira za sve vlasnike arkadne jurilice Wreckfest. Sudionici turnira će dobiti nagrade koje će oduševiti nostalgičare.

Trkaći serijal Carmageddon, koji broji gotovo 25 godina postojanja, postao je pomalo preagresivan za današnje standarde i cenzuru igraće industrije, pa sumnjamo da ćemo skoro dobiti punokrvni novi nastavak, no ipak, postoji tračak nade. Budući da posjeduje oba IP-a, izdavač THQ Nordic je odlučio da će njihova žanrovski slična igra, Wreckfest, dobiti turnir inpiriran Carmageddonom, gdje će kultni serijal ponovo zasjati vraćanjem na najdraže staze u najdražem automobilu ljubitelja serijala.

U turniru će igrači voziti na dvije kultne staze iz orginalnog Carmageddona, Bleak City i Death Canyon, koje su do najsitnijeg detalja prebačene u novu igru. Osim toga, dostupno im je vozilo naslovnog junaka Max Damagea, crvena jurilica Eagle R, prepoznatljiva po cirkularnoj pili na krovu automobila.

Verzija Carmageddona u Wreckfestu ipak neće biti krvava kao orginal, niti imati isti koncept nagrađivanja igrača za gaženje pješaka. Ovaj put je Carmageddon zasnovan na cenzuriranoj inačici igre, koja je ljude zamijenila zombijima, a tu i tamo ćemo zgaziti pokoju zombie kravu. Kako bi upotpunila nostalgični štih i zombi tematiku, igra će biti krcata hektolitrima zelene “pikselaste” krvi.

Wreckfest Carmageddon Censored je dostupan svim igračima putem besplatne nadogradnje.