Xbox Series je najbrže prodavana generacija Microsoftove konzole

Xbox Series je najbrže prodavana generacija Microsoftove konzole

0

Četvrta generacije Microsoftove konzole prodaje se bolje no ijedna u povijesti branda. Potražnja je veća od ponude, pa je jako teško ugrabiti svoj primjerak moćne konzole Xbox Series X.

Xbox Series najbrže je prodavana generacija Xbox konzola u povijesti brand, objavio je to Microsoft u rezultatima za četvrti kvartal fiskalne godine. Čelnik Microsofta Satya Nadella je izuzetno zadovoljan prodajom nove generacije konzola, koja bilježi 172% povećanja prihoda u odnosu na ožujak prošle godine.

Zbog nestašice poluvodiča, trenutno je limitirana proizvodnja moćne konzole, jednako kao i konkurentnog PlayStationa 5, a interes za konzolom ne jenjava. Potražnja za Xbox Series X je veća od proizvodnih kapaciteta, pa se sve dostupne zalihe brzo prodaju i izuzetno je teško ljubiteljima nabaviti svoj primjerak.

U prilog povećanoj popularnosti Microsoftovih konzola ide i ponuda fantastične usluge Game Pass, koju korisnici opisuju kao Netflix za videoigre. U povoljnom mjesečnom pretplatničkom modelu, igrači dobivaju pristup stotinama popularnih naslova za Xbox i PC, među kojima je i velik broj potpuno novih igara. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, broj pretplatnika na Game Pass uslugu je premašio 23 milijuna.

Iako nema konkretnih brojki, analitičari procjenjuju da se Xbox Series generacija konzola prodala u 6-7 milijuna primjeraka u samo devet mjeseci koliko je na tržištu, što je znatno veća brojka od prošle generacije Xbox One u istom periodu, pa čak i veća od najpopularnije Xbox generacije, Xboxa 360.