Xbox dolazi a PlayStation se neće pojaviti na Gamescom sajmu

Xbox dolazi a PlayStation se neće pojaviti na Gamescom sajmu

0

Od 21. do 25. kolovoza ove godine u njemačkom Kölnu se održava najveći europski sajam gaminga i gaming industrije, no na njemu ponovno neće biti Sony PlayStationa.

Nakon što su organizatori Gamescom sajma poslali pozivnicu Sonyu, ubrzo im je stigla odbijenica, pa kažu da “Sony Interactive trenutačno ne planira izlagati na Gamescomu 2024”.

Ukratko rečeno, Sony je kao i prošle godine odlučio odustati od Gamscoma pa je jasno da dva od tri vodeća proizvođača konzola na tržištu neće biti u Kölnu, obzirom da je i Nintendo još u travnju najavio da će ove godine uzeti stanku, dok je Microsoft nedavno potvrdio nastup Xboxa.

Sonyevo otkazivanje ne znači da će Gamescom u potpunosti proteći bez igara za PS5, jer su mnogi veliki izdavači, uključujući Ubisoft, Bandai Namco Entertainment, THQ Nordic i Capcom već potvrdili da dolaze na Gamescom, a mnoge njihove nove igre se rade i za Sonyevu platformu.

Posljednji nastup Sony PlayStationa na Gamescomu je bio prije pet godina, kada je veliki Hideo Kojima predstavio Death Stranding za PS4.