Silent Hill: The Short Message je kratak besplatan psihološki horror koji se ne propušta

Silent Hill: The Short Message je kratak besplatan psihološki horror koji se ne propušta

0

Konami je na State of Playu osim nekoliko očekivanih hitova objavio i jedno malo iznenađenje. Naime, igrači na PlayStation 5 konzoli sada imaju priliku besplatno preuzeti i igrati novu Silent Hill igru, Silent Hill: The Short Message, koja donosi atmosferu kakva se očekuje u poznatim horror igrama.


Igru koja je nastala kao eksperimentalni projekt u kojem su developeri isprobavali razne stvari, Konami je odlučio objaviti kao besplatni naslov, odnosno pokloniti je svim fanovima serijala dok čekaju na Silent Hill 2 remake i nove Silent Hill igre.

U igri ćete se naći u jednoj napuštenoj zgradi poznatoj po samoubojstvima u Njemačkoj, a igrat ćete u liku djevojke Anite koja s mobitelom u ruci istražuje mračne prostore na nagovor svoje prijateljice Maye.

Mobitel joj je jedini alat u igri koji služi za osvjetljavanje turobnih hodnika i soba te ograničenu komunikaciju s vanjskim svijetom koji joj, kao ni Mayi, nije donio ništa dobrog, zbog čega se osjeća depresivno i izolirano.

Ubrzo ćete saznati da je Maya mrtva, a potom se glavna junakinja prebacuje u paralelnu stvarnost, poznatu u Silent Hill naslovima kao Otherworld i započinje je proganjati neobična cvjetna spodoba pred kojom bezglavo bježi, a u trenucima predaha i prebacivanjima između paralelnih stvarnosti polako otkriva priču koja je vodi prema neizvjesnom kraju.

Autori upozoravaju igrače da igra sadrži scene samoozljeđivanja i naznake samoubojstva pa je jasno da ovo nije naslov za djecu.

Mada je igra kratka pružit će vam najmanje sat i pol vremena gameplaya, a kako je besplatna, doista je ne biste smjeli propustiti.